Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Stenkastning efter Helsingborgs match mot Gais

Det var tumultartade scener som utspelade sig i Helsingborg efter Superettanmatchen mellan Helsingborgs IF och Gais på söndagseftermiddagen. Supportrar kastade sten och en polis skadades. – Det var sammanstötningar mellan grupperingarna både på väg till arenan och från arenan, säger Richard Glantz, kommunikatör på polisen i region syd.

Superettanmötet i fotboll mellan Helsingborgs IF och Gais slutade med 1-0-seger för hemmalaget. Matchen ramades dock in av tumult på stan. Supportrarna hamnade i bråk med varandra och med polisen både innan och efter matchen.

– Det var sammanstötningar mellan grupperingarna både på väg till arenan och från arenan. Efter matchen så var det stora ordningsstörningar i samband med stenkastning mot polis, säger Richard Glantz, kommunikatör på polisen i region syd.

LÄS OCKSÅ: Sent mål sänkte decimerat Gais

Stenkastningen resulterade bland annat i att en polis skadades så svårt att han blev tvungen att uppsöka vård, och att en person, misstänkt för våld mot tjänsteman, greps.

– En polis har först till lasarettet. Skadeläget är oklart och personen som ligger bakom stenkastningen är gripen, säger Richard Glantz och fortsätter:

– Det är en HIF:are vi talar om. Vi har inga gripna från Gais. De har inte gjort sig skyldiga till några brott och är nu på väg hem till Göteborg.

Förutom personen som greps efter stenkastningen är ännu en HIF-supporter gripen misstänkt för att ha brutit mot maskeringsförbudet och för att ha använt pyroteknik på arenan.