Stekhet Dybala lyfter Juventus

ANNONS
|

Rivalmatcherna duggar tätt för Juventus för tillfället. Slutsignalen hade knappt ljudit i onsdagens 1–0-seger mot bittra rivalen Fiorentina på Juventus Stadium innan Massimiliano Allegri började blicka fram mot derbyt mot Torino. Men efter ytterligare en mållös match undkom Allegri inte frågorna om skyttekungen Gonzalo Higuaíns form.

– Higuaín sliter mycket, han måste bara fortsätta spela; att gråta tjänar ingenting till. Målen kommer komma, det här är bara en period som kommer passera, hävdade Allegri.

När rekordvärvningen Higuaín, som gjort två mål på sju matcher i alla turneringar, kritiseras för sin målskörd och Juventus-försvaret inte riktigt stått att känna igen har en annan spelare stulit rubrikerna. 23-årige argentinaren Paulo Dybala har varit fenomenal under säsongsinledningen och gjort hela åtta av Juventus 14 ligamål, med ett snitt på ett mål var 47:e minut.

ANNONS

BärDel Pieros tröja

– Ibland är han helt enkelt omöjlig att spela mot. Han håller på att förvandlas till en extraordinär spelare, hyllade Allegri efter Dybalas hattrick mot Sassuolo i söndags.

Trots att Dybalas fjolårssäsong inte poängmässigt var lika framgångsrik som hans 2015-16, när han gjorde 19 mål och 9 assist, var det i våras som den breda fotbollspubliken började se honom som en spelare hemmavarande i den absoluta världseliten. Dybala stod för en lysande insats och gjorde två mål när Juventus slog ut Barcelona i Champions League-kvartsfinalen. Bara dagar senare belönades han med ett nytt kontrakt till 2022 som gjorde honom till klubbens bäst betalde spelare tillsammans med Higuaín. Inför säsongen tilldelades Dybala också klassiska tröja nummer tio, som tidigare burits av storheter som Omar Sívori, Michel Platini, Roberto Baggio och Alessandro Del Piero, men med ökad status kommer också ökade krav och Allegri uppmanade honom att gräva djupare, kämpa hårdare och pressa sig själv för att bli ännu bättre.

"Han kan fortfarande bli bättre"

– Han behöver ha en spektakulär säsong. Det vore ett misstag att tro att han inte kan förbättras och att han redan nått sin högstanivå. Han kan fortfarande bli bättre och för att lyckas med det måste han arbeta hårt. Dybala måste bevisa sig själv som en världsklasspelare i Italien och, framför allt, i Europa, sa Allegri inför säsongsstarten.

ANNONS

Och Dybala – som kallas La Joya, juvelen, sedan han som 17-åring slog legendaren Mario Kempes klubb­rekord och blev yngsta målskytt i argentinska Instituto – tycks ha tagit sig an utmaningen. Från en central offensiv position i Allegris 4-2-3-1-uppställning åtnjuter han en stor frihet att uttrycka sitt breda register och när vissa delar av Juventus spel hackat i säsongsinledningen har han med flinka fötter, ett klokt huvud och ögonblick av briljans lett ”Den gamla damen” till fem segrar på lika många försök och delad tabelltopp med Napoli. Dybala behöver fortfarande göra ett större avtryck i de allra största matcherna, särskilt i Europa, men de tidiga tecknen tyder på att han är redo att prestera på en helt ny nivå.

"Jag vill ta med mig Paulo Dybala till Nordkorea"

Det är dock inte bara på fotbollsplanen Dybala visat sig vara en nyckelspelare. En italiensk politiker gick i veckan ut med ett bisarrt uttalande om att han skulle vilja använda argentinaren – för att lösa Nordkorea-krisen.

– Jag vill ta med mig Paulo Dybala till Nordkorea, och jag försöker få med Il Volo också. Jag vet att Kim Jong-Un är oerhört passionerad när det gäller sport och musik. Om jag tar med mig Dybala kommer 200 000 till arenan. Det kommer bli en nationalfest, sa Forza Italia-senatorn och Juventus-supportern Antonio Razzi, som tidigare uttalat sig kontroversiellt kring Nordkorea, till Radio Cusano Campus.

ANNONS

Nordkorea-krisen får dock vänta, först har Paulo Dybala en hel del att uträtta på fotbollsplanen för Juventus, med kvällens derby mot Torino som nästa utmaning.

ANNONS