Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stefan Lindqvist i Uefacupen 1994 när IFK Göteborg mötte Manchester United.
Stefan Lindqvist i Uefacupen 1994 när IFK Göteborg mötte Manchester United.

Stefan Lindqvist om hyllningsmatchen: "En stor ära"

Före IFK Göteborgs hemmamatch mot Gif Sundsvall på lördag kommer en förmatch mellan legendarer från Blåvitt och Halmstads BK att spelas. Matchen spelas för att uppmärksamma ALS och är också en hyllning till före detta mittfältaren Stefan Lindqvist, som bär på sjukdomen.
– Det är flera som hört av sig och det har varit hälsningar från alla möjliga, säger Stefan Lindqvist.

Lördagens match i allsvenskan mellan IFK Göteborg och Gif Sundsvall ramas in av en förmatch mellan fotbollslegendarer från Blåvitt och Halmstads BK.

Huvudperson under matchen är den före detta mittfältaren Stefan Lindqvist, som har ett förflutet i båda klubbarna, och som är diagnostiserad med den neurologiska sjukdomen ALS. Matchen spelas dels som en hyllning till honom och dels som en del av en insamling till forskningen.

– Det är stort för mig och det är också bra att sjukdomen uppmärksammas. Det finns ju inget botemedel mot ALS och det är många som drabbas, säger Stefan Lindqvist.

"Flera som hört av sig"

Det är den före detta IFK-mittbacken Fredrik Risp som tagit initiativet till att arrangera matchen. I samband med evenemanget samlas pengar in till en fond som Ulrika Lindqvist och IFK Legends startat i samarbete med Hjärnfonden.

– Fredrik Risp ska ha ett stort tack för att han gör det här, säger Stefan Lindqvist.

Initiativet har fått uppmärksamhet i hela landet och framförallt i supporterkretsar. Stefan Lindqvist har fått mycket kärlek från sin omgivning.

– Det är flera som hört av sig och det har kommit hälsningar från alla möjliga, säger han.

Bland spelarna som kommer att delta på lördag finns namn som Kennet Andersson, Stefan Rehn och Håkan Mild. Flera av dem har Stefan Lindqvist inte träffat på många år, men det är några han fortfarande har kontakten med.

– Jonas Olsson träffade jag på häromveckan och jag pratar ibland med Thomas Ravelli, säger han.

Jobbar heltid

Trots sin sjukdom, som leder till att musklerna successivt förtvinas och förlamas, arbetar Stefan Lindqvist idag heltid på Newbody. Han berättar att han har haft tankar på att gå ned i arbetstid men att det än så länge fungerar bra.

– Jag har en bra vardag och hänger i så länge det går, säger Stefan Lindqvist.

Förmatchen på Gamla Ullevi kommer starta på lördag klockan 14.30 och hålla på till 15.00. På läktaren kommer Stefan Lindqvist sitta och det kommer bli en speciell eftermiddag. Roger Gustavsson kommer coacha IFK Göteborg mot förbundskapten Janne Andersson på den andra bänken.

– Det ska bli roligt. Det är en stor ära för mig, säger Lindqvist.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.