Stefan Johannessons svar efter Simon Therns sågning

Simon Thern totalsågade svenska domarna efter gårdagens kryss mot AIK. Nu får IFK Norrköping-stjärnan mothugg av domarbasen Stefan Johannesson.
– Det är pajasåsikter, säger han till Sportbladet.

ANNONS
|

Simon Thern såg rött efter att IFK Norrköping spelat 2–2 mot AIK under måndagen.

Anledningen var att mittfältaren tyckte hans lag skulle tilldömts en straff i slutminuterna efter att Henok Goitom rivit ner Norrköpings Henrik Castegren i straffområdet.

Efter matchen krävde Thern förändring och sågade svenska domarna.

– Det är så många situationer nu att jag börjat tappa hoppet. Jag ser bara antingen att vi hyr in utländska domare eller att vi skaffar VAR, det är professionell fotboll vi jobbar med och vi måste åtminstone ha en någorlunda rättvis bedömning, sa han till SVT efter matchen.

ANNONS

Nu ger sig domarbasen Stefan Johannesson in i debatten. Han riktar nu kritik mot IFK Norrköping-stjärnan kommentarer.

– Jag förstår Norrköpings frustration, i och med att det är en situation som skulle kunna ha blivit matchavgörande. Men att uttrycka sig så – jag tycker att det är brist på respekt, säger Johannesson till Sportbladet.

”Pajasåsikter”

Han håller med om att situationen skulle ha lett till en straff för IFK Norrköping, samtidigt som han slår tillbaka mot Therns sågning.

– Det är pajasåsikter. Det finns mycket vi skulle kunna säga om nivån på spelare men det skulle vi aldrig göra. Jag tycker inte att domarna är sämre än spelarna i allsvenskan, säger Stefan Johannesson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS