Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Tillbaka till ritbordet för Stefan Jakobsson och Gais. Bild: NICKLAS ELMRIN
Tillbaka till ritbordet för Stefan Jakobsson och Gais. Bild: NICKLAS ELMRIN

Stefan Jacobsson efter förlusten mot AFC: ”Måste prata ihop oss”

Förlust med 2-0 mot ett lag som hade tagit en seger på sju matcher. Stefan Jakobsson var allt utom nöjd efter AFC-matchen.
– Vår insats i dag är inte bra, det är inget man kan orda om.

Nollade för fjärde gången på åtta matcher. Dessutom mot ett lag som tagit tre poäng hittills.

Gais åker hemåt från Eskilstuna med ytterligare en tung förlust i bagaget. När GP når Stefan Jakobsson befinner sig laget på spelarbussen hem.

– Såhär direkt efter match så är man väldigt besviken. Men nu gäller det att komma hem och summera matchen.

– Vår insats i dag är inte bra, det är inget man kan orda om. Det görs för många tekniska och taktiska misstag i anfallsspelet och vi ger bort för mycket.

Inför matchen låg AFC sist i tabellen med bara en seger sedan superettan drog igång.

På förhand sågs inte laget som ett av seriens sämsta, men skador och sjukdomar har härjat över Tuvavallen i Eskilstuna. Vid ett tillfälle saknades så mycket som fem spelare i virusliknande symptom.

– Jag tror inte att de(AFC) befinner sig där de gör med 30 omgångar spelade. Sedan kan man tycka att det ska vara en lätt match bara för att de ligger sist efter åtta omgångar.

Trots att motståndet kan ha varit starkare än vad tabellen visar så är Jakobsson tydlig med att insatsen från hans lag borde varit bättre.

– Vi måste kunna prestera mycket bättre än såhär. Nu får vi helt enkelt sätta oss ner och fundera ganska mycket den närmaste tiden.

– Det är en helhet och inga syndabockar som kan pekas ut. Passningar som slås bort, felbeslut som tas. Det är inte bara i en enstaka tredjedel, utan en kombination.

Skapar för få chanser

Samtliga Göteborgs elitlag i herrfotbollen har i säsongsinledningen tampats med samma bekymmer.

Det skapas allt för få chanser och ännu färre mål.

Lösningen på bekymret är dock alltifrån enkel om man får tro Jakobsson.

– Det finns ingen som sitter på det rätta svaret. Om någon visste det så skulle de vara stormrika. Medlet som jag känner till för att ta sig ur en svacka är att jobba hårdare, men i motgång så har man alltid marginalerna mot sig.

Efter fredagens förlust har Jakobsson och Gais fram till onsdag på sig för att klura ut hur man kan vända på steken. Då är det Ljungskile som väntar på Gamla Ullevi – seriens nya jumbolag efter att AFC gått om i tabellen.

– Nu måste vi prata och samla ihop oss. Sedan är det mitt jobb att hitta ett sätt att plocka poäng. Jag har inte det svaret i dag, men nu är det några dagar till nästa match. Så vi får ta det därifrån.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.