Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Stefan Ishizaki avslutar karriären.  Bild: JÖRGEN JARNBERGER
Stefan Ishizaki avslutar karriären. Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Stefan Ishizaki avslutar karriären

Elfsborgsprofilen Stefan Ishizaki lägger skorna på hyllan efter säsongen och måndagens match mot IFK Göteborg blir han sista på Borås arena.

Måndagens hemmamatch mot IFK Göteborg blir Stefan Ishizakis sista på Borås arena och den allsvenska avslutningen mot Helsingborg blir den sista i Elfsborgsprofilens karriär.

– Det är med stolthet och glädje man ser tillbaka på den tiden som varit här. Åstadkommit väldigt mycket, både personligt, som förening och spelartrupp. Varje gång man tänker tillbaka på det nu så ler man över det man har varit med om, säger 37-åringen till klubbens hemsida.

Ishizaki återvände till Elfsborg 2018 efter en sejour i LA Galaxy och AIK och har totalt gjort tio säsonger för Boråsklubben. 2006 och 2012 vann han SM-guld med klubben och han har noterats för 13 A-landskamper i den blågula tröjan.

– "Ishi" har verkligen bidragit till våra framgångar, först och främst på planen men också som den person han är. Att han nu avslutar karriären känns givetvis sorgligt men man känner också en oerhörd stolthet över att det är hos oss i IF Elfsborg han gör det, säger klubbchef Stefan Andreasson till klubbens hemsida.

I samband med måndagens match mot IFK Göteborg tackas Stefan Ishizaki av tillsammans med Jon Jönsson och Kevin Stuhr-Ellegaard som också lämnar klubben efter säsongen.

LÄS MER: Stuhr Ellegaard: "Jimmy är rädd"

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.