Statsepidemiologen: Då kan allsvenskan med publik starta

Fotbollsallsvenskan med publik. Det kan bli verklighet först i juni, det tror statsepidemiologen Anders Tegnell.
– Vi hoppas att det ska gå till sommaren för då finns det goda chanser att det ska lugna ner sig, säger han till Sportbladet.

ANNONS
|

Första helgen i april är det tänkt att allsvenskan, superettan och damallsvenskan ska börja.

Men i och med coronaviruset är osäkerheten kring premiärhelgen stor sedan regeringen beslutade att stoppa sammankomster med över 500 personer.

Nu uttalar sig statsepidemiologen Anders Tegnell i frågan. Han tror att en fotbollsfest med publik kan bli verklighet först till sommar, med hänvisning till att han då tror att regeringens förbud kan upphävas, det skriver Sportbladet.

En premiär med publik i april ser han inte som ett alternativ.

– Det skulle jag bedöma som väldigt otroligt, säger Tegnell till tidningen.

ANNONS

I stället är det alltså till sommaren som hoppet nu, som tidigast, ska ställas enligt stadsepidemiologen.

– Vad vi hoppas på egentligen är att det ska gå till sommaren för då finns goda chanser att det ska lugna ner sig. Blir det en varm andra halvan av april och maj, då kan det vara möjligt (i maj). Men blir det kallt och ruggigt är det kört även in i maj kan jag tänka mig, säger Anders Tegnell.

"Första gången jag hör"

Om de uppgifterna säger Svensk elitfotbolls generalsekreterare Mats Enquist till tidningen:

– Vi tar till oss all kunskap som kommer oss till godo. Vi tittar på alla olika scenarion. Just den här informationen är det första gången jag hör. Att vi få veta det här kan bidra till våra diskussioner. Men just nu har vi inga mer specifika kommentarer än så. Vi samlar all fakta vi kan.

GP har tidigare skrivit om att frågan och hur man ska göra med allsvenskan, damallsvenskan och superettan ska diskuteras under ett klubbchefsmöte på måndagen.

För att herrallsvenskan ska kunna inledas i juni krävs också att fotbolls-EM, som är planerat att starta 12 juni, skjuts upp. Uefa ska diskutera frågan om EM på tisdag.

ANNONS

LÄS MER:Klubbarna i extrainsatt möte om fotbollssäsongen

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS