Starkt stöd efter hatattack

Omkring 200 personer samlades på tisdagen för en manifestation vid en väggmålning av fotbollsstjärnan Marcus Rashford i dennes hemstad Manchester, skriver The Independent.

ANNONS
|

Väggmålningen vandaliserades strax efter det att England förlorat EM-finalen mot Italien i söndags – då Rashford var en av de tre i laget som missade i den avgörande straffläggningen – men de rasistiska budskap som klottrats på målningen blev snabbt övertäckta. Därefter har flera hundra stöttande meddelanden och flaggor satts dit.

Rashford själv skrev på Twitter på tisdagskvällen att han var överväldigad, tacksam och mållös av stödet.

”Överväldigad. Tacksam. Jag finner inga ord”, skriver han.

Väggmålningen skapades i november i fjol för att uppmärksamma Rashfords arbete mot barnsvält i världen.

Efter straffläggningen i söndags fick de tre som missade sina straffar, Marcus Rashford, Jadon Sancho och Bukayo Saka alla tre motta rasistiska kommentarer. Flera engelska spelare, liksom premiärminister Boris Johnson, prins William och det engelska fotbollsförbundet fördömt kommentarerna.

ANNONS

LÄS MER:Marcus Rashford och Harry Kane efter rasismen efter EM-finalen

LÄS MER:Premiärministern i möte med sociala medier

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS