Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Foto: Bildbyrån

Stahres rädsla inför cupdramat: "Kan såra alla lag"

Häcken har stor respekt för lördagens semifinalmotståndare Östersunds FK. – De kan såra alla lag, säger tränaren Mikael Stahre.

BK Häcken är i semifinal i Svenska cupen för tredje året i rad. Förra helgens 3-0 mot AIK följs nu av en semifinal på Bravida arena mot ”vinterns lag” Östersunds FK, som i sin kvartsfinal besegrade Trelleborgs FF med 4-1.

– En utmanande, spännande och rolig match. Vi har ett oerhört fokus på att göra en bra insats, förkunnar Mikael Stahre efter fredagens förmiddagsträning på Gothia Park Academy.

Vad ser du i Östersund?

– Det är ett oerhört spelande lag, med offensiv approach. Många skickliga spelare. De har en konsekvent idé snarare än system hur de vill spela. De spelar med många offensiva spelare högt upp i banan. Det såg vi under hela fjolåret och under resan i superettan. De kan såra alla lag.  

Hur har ni scoutat Östersund?

– På det sätt man göra numer. Alla har mer eller mindre samma verktyg. Man har hela matcher att se på. Videoprogram. Analysprogram. På samma sätt som motståndaren har stenkoll på oss har vi koll på dem. Om det hjälper oss i morgon återstår att se.

Jasmin Sudic är avstängd och avbröt fredagens träning. Emil Wahlström lämnade träning i förtid, men är redo för spel mot Östersund.

Paulinho, som kom in och bidrog till två av målen mot AIK, tar kliv hela tiden, men startar på bänken mot Östersund.

– Han gjorde ett fantastiskt bra inhopp nu senast. Ser man till hans totala belastning sedan i höstas får man väl ta steg för steg. Knäet blir varken bättre eller sämre om han spelar de här minuterna, säger Mikael Stahre.

Vad tar ni med er från senaste matchen?

– Att vi var väldigt fokuserade. Vi följde den plan vi hade satt upp. AIK är mer systembundet. Vi visste exakt hur de skulle uppträda. Östersund är mer oberäkneligt på det sättet.

– Vi var bra i de avgörande momenten och fick väldigt mycket i den matchen. På något sätt står det väldigt mycket för hur vi vill uppträda. Det var absolut inte på något sätt en perfekt insats, men det var en perfekt match att få, för den innehöll väldigt många saker som är perfekt att ha med sig framöver.

Vad skulle det betyda för Häcken att gå till final?

– Att vi har chans att försvara titeln.

Så här startar Häcken mot Östersund: Peter Abrahamsson - Joel Andersson, Rasmus Lindgren, Emil Wahlström, Kari Arkivuoo - Erik Friberg, Alexander Faltsetas, Mohammed Abubakari - Alexander Farnerud, Alhassan Kamara, Nasiru Mohammed.