Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Stahres analys: "Konstigaste matchen jag upplevt"

Mikael Stahre var tydlig på presskonferensen. – Jag har varit med några år på elitnivå och måste säga att det här är den konstigaste match jag har upplevt.

Han syftade förstås på alla skador, där hans Häcken tvingades byta ut Alexander Faltsetas, Jasmin Sudic och Gustav Berggren på grund av knäskador.

– Spelarna måste magnetröntgas. Utan att vara någon läkare är läget för Jasmin värst, sedan Faltsetas, Gustav Berggren och Kari. I den ordningen, förklarade Mikael Stahre.

Även gästernas Gustav Engvall klev av på grund av skada.

– Känslan är inte bra. Vi får se i efterhand, sade Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel om Engvalls skada.

Det tog bara ett par minuter innan första smällen kom. Alexander Faltsetas kom fel i den duell, slog i knäet – och tvingades utgå. Matchen var intensiv och tempostark från start och en halvtimme senare var oturen framme igen:
Djurgårdens Gustav Engvall stormade mot mål, Jasmin Sudic klev fram i försvaret, och de två hakade i varandra. Båda bars ut på bår med knäskador, och i Sudic fall befarar man en allvarlig skada.
– Vi får återkomma, men det finns absolut en risk för det, annars hade han inte spelat vidare, säger läkaren Fredrik Bergström.

Stahre fick byta in Emil Wahlström och Juhani Ojala i den första halvlek som fortsatte i högt tempo, men inte bjöd på några riktigt heta målchanser.
Den andra hann knappt starta innan det var dags för en ny Häcken-skada. Gustav Berggren tvingades utgå efter en duell och Daleho Irandust kom in.
– Väldigt svåranalyserad match. Det som är bra är att vi agerar som ett lag och släpper till väldigt få målchanser. Den matchplan som vi hade offensivt sett blev ju obefintlig med alla byten och rockader. Så jag är mest glad att det inte var fler spelare som blev skadade och att vi inte förlorade matchen, säger Stahre.

Även Kari Arkivuo skadade sig, men höll sig hjälpligt kvar på planen under de sista 20 minuterna.
–  Vi hade ju gjort alla byten, så jag var tvungen att spela. Det var osmart av Djurgården att inte anfalla mer på min kant, säger finländaren och skrattar.
Det var en märklig match?
– Det var kaos. Konstigaste matchen jag varit med om. 

Matchens bästa målchans hade Häcken, när Paulinho sköt hårt, lågt och välplacerat – och tvingade Andreas Isaksson till en jätteräddning. Mot slutet tog Djurgården över, men ett sargat BK Häcken höll undan till en ny 0–0-match.
– Känslan är lite att vi hade i alla fall tur med vädret, säger Stahre.
Var det för tufft därute i dag?
– Båda lagen vill vara intensiva och närkamper tillhör. Jag kan inte säga att det var någon som spelade direkt ovårdat, utan jag vill nog lägga det i korgen för oflyt.