Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mikael Stahre under sin tränartid i BK Häcken. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Mikael Stahre under sin tränartid i BK Häcken. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Stahre tar över tränarjobbet i norsk klubb

Mikael Stahre har ett förflutet i bland annat IFK Göteborg och BK Häcken.
Nu är tränaren klar för fjolårets norska ligatolva Sarpsborg.
– I Sverige har han levererat fantastiska resultat med alla klubbar han har lett i allsvenskan, säger klubbens sportchef Thomas Berntsen till Sarpsborgs hemsida.

Mikael Stahre fick lämna MLS-klubben San Jose Earthquakes under hösten 2018 och har sedan dess suttit klubblös. Han har sedan ryktats vara en av kandidaterna att ta tränarjobbet i Örgryte IS till den kommande säsongen. Ett jobb som så småningom gick till Keith Millen.

Men nu står det helt klart var Mikael Stahre kommer fortsätta sin tränarkarriär. Det blir hos fjolårets ligatolvor i den norska ligan, Sarpsborg. Det bekräftar klubben på sin hemsida.

– Mikael Stahre är en offensivt lagd tränare med bra meriter. I Sverige har han levererat fantastiska resultat med alla klubbar han har lett i allsvenskan. Han står för en fotboll som vi tror kommer att passa Sarpsborg väldigt bra. Under processen har han seglat upp som vårt klara förstaval. Vi är trygga med att det här blir en bra matchning, säger klubbens sportchef Thomas Berntsen.

LÄS MER: Mikael Stahre om avskedet i IFK: "Var bara förbannad"

Mikael Stahre tränare IFK Göteborg mellan säsongerna 2012 och 2014, där han vann Svenska cupen, innan han efter ett kortare utlandsäventyr blev klar för BK Häcken som han tränare 2016-2017.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.