Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/3

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Stahre om uppskjutna matchen: "Rätt beslut"

Matchdelegaten och domaren valde efter regnkaos att skjuta upp mötet mellan BK Häcken och Elfsborg till lördag eftermiddag. – Jag tycker det är rätt beslut, säger Häckens tränare Mikael Stahre.

Avsparkstiden sköts gång på gång upp, men till slut gick det inte längre. Åskovädret som drog in över Göteborg under fredagseftermiddagen satte stopp för mötet mellan Häcken och Elfsborg på Bravida arena och matchdelegaten Per Eliasson bestämde tillsammans med domare Kaspar Sjöberg och klubbarna att matchen skulle skjutas upp.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

LÄS OCKSÅ: Regnkaos stoppar Häcken – matchen skjuts upp

Hemmalagets tränaren Mikael Stahre var besviken över att det inte blev någon match – men ställer sig bakom beslutet att det inte blev något spel på fredagskvällen. 

– Det är tråkigt. Självklart hade vi velat spela matchen, det var vad vi var förberedda på, men nu är beslutet taget så det är bara att förhålla sig till det. 

– Jag tycker det är ett rätt beslut. Jag stödjer det. 

LÄS OCKSÅ: Superlördag för den idrottsintresserade - kan hinna allt

Ny avsparkstid blir i stället klockan 16.00 på lördagen. 

– Just nu känns det lite surt, samtidigt är det inte mer än att åka hem och käka middag. Sen tycker jag att det blev en bra avsparkstid i morgon. 16.00 är en normal avsparkstid, det gör att vi kan ha normala rutiner och och samlas en och en halv timme före match i stället för att spela matchen en väldigt tidig förmiddag eller sen kväll, som det hade blivit nu. 

Spelarnas reaktioner på beslutet?

– Blandad kompott. Ena sekunden tyckte man att det kändes okej att spela, för att en halvtimma senare tycka att det inte var det. Men nu är beslutet taget och det är ovanför deras huvuden.