Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/6

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Stahre om måltorkan: "Inte optimalt"

BK Häcken fick nöja sig med en poäng borta mot AFC Eskilstuna, detta efter en match där det gulsvarta målskyttet fortsätter att lysa med sin frånvaro. – Det här är långt ifrån optimalt, säger tränare Mikael Stahre.

BK Häcken lyckades inte leva upp till favoritskapet och fick nöja sig med endast en poäng mot tabelljumbon AFC Eskilstuna. Något som får ses som ett misslyckande då man hade en klar fördel när det kom till både avslut och bollinnehav.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Vi kom ju såklart med ambitionen att vinna, samtidigt som det är vår andra bortamatch på åtta dagar. Drar man ett genomsnitt av matchen när det kommer till bollinnehav och lägen så tycker jag vi var det bättre laget, säger tränare Mikael Stahre.

När det kommer till anfallsspelet står man och faller med Alhassan "Crespo" Kamara. Med sina fem fullträffar ligger han i toppen av Allsvenskans skytteliga, men bortsett från honom lyser målen med sin frånvaro i Häckens trupp.

Utöver "Crespo" är det bara talangen Daleho Irandust som lyckats göra mer än ett mål denna säsong, något som Stahre såklart inte är helt nöjd med.

– Det är klart att man alltid vill göra fler mål och det här är långt ifrån optimalt, men sen beror det helt på hur matchen växer fram. Vi gjorde ju bland annat två mål senast mot Halmstad, så jag vill verkligen inte påstå att det går troll i målskyttet.

Hur ser du på att det egentligen bara är Kamara som har ett konsekvent målskytte?

– Självklart har vi flera spelare i laget som skulle kunna göra fler mål.

Sjätte nollan för säsongen

Ser man till topplagen i Allsvenskan är Häcken det laget som har minst antal gjorda mål. Samtidigt har man bland de absolut bästa försvaren och den hållna mot AFC blev hisingelagets sjätte för säsongen.

– De två sakerna är ju besläktade, väljer man att sätta fokus på ett stabilt försvar så blir anfallet lidande.

Mikael Stahre fortsätter:

– Vi har ju satt ett stort fokus på helheten i vårt spel, sen ska man ju tillägga att vi har haft två väldigt bra målvakter.