Stahre om jakten på yttrar: "Vi har inte så många alternativ där"

BK Häcken har haft problem under våren. Trots ett stabilt försvarsspel har anfallsspelet hackat. Ett av problemen har varit bristen på yttrar, en position som sportchefen Sonny Karlsson nyligen menade att man jobbar på att förstärka. Något som också tränare Mikael Stahre stämmer in i.

ANNONS
|

12 mål på 12 matcher har det blivitför Häcken i allsvenskan. Anfallsspelet har hittills inte varit tillräckligt effektivt och det är något laget jobbar med under uppehållet. Mensamtidigt kunde GPför två veckor sedan rapportera att klubben är på jakt efter nya yttrar. Då var sportchefen Sonny Karlssonöppen med att klubben kollar på spelarepå den positionen.

– Vi har lite för få kantspelare.Om det är något vi åtgärdar i sommar, det beror lite på vad som händer,och om Paulinho är frisk. Men vi tittar på kantspelare, saKarlsson då.

"Vi har inte så många alternativ där"

Nu menar även Häckens tränare Mikael Stahreatt truppen hade mått bra av flera yttermittfältare.

ANNONS

– Vi har den truppen vi har men sedan måste man alltid kolla på förstärkningar. Tittar man på hur truppen är tillsatt så är det klart att yttermittfältare är något som vi tittar på eftersom vi har det begränsat där, säger Stahre och fortsätter:

– Vi har inte så många alternativ där som vi har på andra positioner.

Även om det är Sonny Karlsson som är ytterst ansvarig för rekrytering av spelare menar Stahre att han och sportchefen för en tät dialog varje dag.

– Jag är ansvarig för lagets träning och matchning,det ansvaret har jag tillsammans medledarteamet. Sonny är ansvarig för spelartruppen och tillsättning så på så sätt är det ju glasklart. Men sedan har vi ett samarbete där vi pratar varje dag om verksamheten och spelare. Sonny äger frågan men vi har ett väldigt gott samarbete och en bra dialog.

ANNONS