Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Mikael Stahre var besviken på Häckens andra halvlek efter 1-2 mot Norrköping. Bild: Bildbyrån.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Stahre om Häckens andra halvlek: "Bara att kasta i papperskorgen"

Häcken var rejält missnöjda med att ha tappat både ledning och poäng till Norrköping efter paus. – Andra halvleken är bara att kasta ner i papperskorgen, säger tränaren Mikael Stahre.

Efter 45 minuter såg Häcken ut som solklart vinnarlag. Visst hade gästerna några avslut som oroade Christoffer Källqvist men på det stora hela var det solklart övertag till hemmalaget när det vilades i pausen. Att matchen fullständigt skulle vända på knappt tjugo minuter var något få hade förväntat sig.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det är väldigt tråkig att vi gör en så dålig andra halvlek. Vi är förskräckligt dåliga. Vi kommer inte in i press och vi var energilösa. Vi tappade den tajta organisation som vi har haft hela våren. Vi spelade till blå och vit istället för till gul och svart. Det enda positiva med andra halvlek är slutforceringen där vi är millimeter från att göra mål, säger Mikael Stahre.

Vad beror det på att det vänder så drastiskt?

– Vi är energilösa. Vi får gå hem och analysera det taktiska men framförallt handlar det om attityd och inställning. Vi såg inte ut att ta kampen. Och i slutändan vinner vi inga matcher utan energi.

"Usla, för att säga det milt"

Emil Wahlström delade sin tränares analys.

– Våra första 20-25 minuter på andra halvlek var usla, för att säga det milt. Vi kommer inte in i press och blir passiva. De är för skickliga för att vi ska klara det, säger han.

Norrköpings båda mål kom under en tolvminutersperiod i den andra halvleken. Först slog Niklas Bärkroth ett överlångt inlägg som, via Linus Wahlqvists högerfot, hittade Jon Gudni Fjolusons hjässa. Sedan var det Wahlqvist som med millimetervass precision hittade Sebastian Anderssons blonda skalle.

– Vi gör det relativt bra mot deras forwards. Sebastian Andersson är kanske en av de bästa i serien på huvudet. Det är svårt att säga när man är i mitt i situationerna vad man kan göra annorlunda, men jag tycker det är helheten och inte de enskilda målen som man är besviken på, säger Emil Wahlström, som var den som inte hängde med Sebastian Andersson vid gästernas andra mål.

Är det något ni kan träna på eller hur ska ni jobba vidare med detta?

– Vi får sätta oss och titta varandra i ögonen. Det var för dåligt energi- och pressmässigt som lag. Det är en lagsport och när det inte funka vill man bara göra något för att få igång energin. Alla får gå till sig själva och se varför det blir så. När det blir såhär, då får man kriga på och inse att så är det i fotbollen. Det kommer komma matcher som vi kommer tycka att vi är bäst i världen i och matcher där vi tycker vi är sämst i världen. Men det gäller att hitta en balans där vi inte faller in i för låga dalar. Vi måste kunna få bort den gemensamma energilösheten.