Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mikael Stahre Bild: MICHAEL ERICHSEN
Mikael Stahre Bild: MICHAEL ERICHSEN

Stahre om framtiden: "Det har ringt klubbar"

Sparkad från San Jose Earthquakes.
Vad händer nu med Mikael Stahres tränarkarriär?

Lite mer än två veckor har gått sedan Mikael Stahre fick beskedet att hans tid i San Jose Earthquakes var över.

43-åringen är fortfarande kvar i USA och Kalifornien. Saker behöver fixas innan han kan kliva vidare i livet som fotbollstränare.

– För mig handlar det om att få klart alla förutsättningar här. Jag har ett avtal som sträcker sig ett år till. Det finns saker att hantera innan nästa steg. Förhoppningsvis får jag mer klarhet i det under de närmsta veckorna, säger han.

Trots det, är det klubbar som har hört av sig och visat intresse?

– Det har ringt klubbar, ja.

Har något känts lockande?

– I det här jobbet måste man vara extremt ödmjuk. Det finns ett begränsat antal jobb och det är många som vill ha dem. Men innan jag tar ställning till något måste jag få klarhet i förutsättningarna här.

"En väldigt krävande säsong"

Under torsdagen sipprade det ut ett löst rykte om att Stahre skulle vara aktuell för Kalmar FF. Enligt uppgifter hade han bevittnat klubbens tre senaste matcher på plats.

– Det finns ingen substans i det, säger Stahre själv.

Har Kalmar FF ringt?

– Det kan jag säga att de inte har gjort.

Med allt det där sagt: Vart vill Mikael Stahre ta vägen? Hem till svensk fotboll, fortsätta utomlands eller kanske ta ett break från tränaryrket?

– Man kan alltid diskutera olika scenarion, men det viktigaste nu är att veta vilka förutsättningarna är. Sedan om det innebär att jag tränar ett lag om två veckor, två månader, innan årsskiftet eller senare än så ... Jag har inget behov av att vila i den bemärkelsen. Vi får se vad läget är. Självklart kommer jag vara extremt noggrann inför nästa uppdrag.

Mer noggrann än vad du har varit innan?

– Jag brukar alltid vara noggrann. Sedan kan man alltid ha nytta av sina erfarenheter. Man gör allt med en hög insats. Jag har gått in i den här branschen så jag vet spelreglerna.

LÄS MER: "Jag kanske aldrig får ett allsvenskt jobb igen"

Under Stahres ledning bärgade San Jose Earthquakes bara fyra segrar på 28 matcher. Förändrade det tränaren på något sätt?

– Nej, det vill jag inte påstå. Däremot var det en väldigt krävande säsong. Dels att komma till ett nytt ställe, dels att när det går dåligt så ställs ledarskapet verkligen på sin spets. Jag kan känna att det finns många saker som har varit en nyttig erfarenhet, men samtidigt är det klart att jag helst hade velat varit utan dem. De som har varit i den situation när ett lag går dåligt över tid känner samma sak. Fotbollsmässigt och resultatmässigt blev vi bara utklassade en gång när jag ledde laget. Men vi vann inte tillräckligt många matcher och då var det här inte ett otänkbart scenario.

Innan uppdraget hos San Jose Earthquakes ledde Mikael Stahre Väsby United, AIK, Panionios, IFK Göteborg, Dalian Aerbin och BK Häcken.

Vilken som blir hans nästa klubbadress återstår att se.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.