Stahre: "Nu stakar vi ut vägen"

ANNONS
|

IFK Göteborg körde fysträning i december. Men efter ett uppehåll börjar nu förberedelserna inför den allsvenska premiären 31 mars.

- Nu känns det som att försäsongen sätter igång på riktigt, säger Blåvitts tränare Mikael Stahre.

Hans första år som tränare för IFK Göteborg gav laget en sjundeplats. Klubbens tredje på lika många år.

- Det är klart att ingen är nöjd med att sluta sjua. Ambitionen är att vara ett topplag. Att vara topp tre. Jag tror kontinuiteten är en extremt viktig framgångsfaktor, säger han.

- Jag vet mer hur det är att vara tränare för IFK Göteborg nu. Jag känner spelarna bättre, både som spelare och individer. Precis som att dom också känner mig bättre.

ANNONS

Det har blåst på Kamratgården i höst. Klubbdirektören Seppo Vaihela fick sluta och ordförande Kent Olsson har deklarerat att han inte ställer upp för omval. Men det är inget som påverkar Mikael Stahre i hans arbete.

- Nej, inte i det korta perspektivet, mer än att det är två trevliga personer som jag väl inte kommer träffa på Kamratgården som innan. Men i det dagliga arbetet är det ju Håkan Mild som är min närmaste chef.

IFK Göteborg tränar torsdag-lördag och åker sedan till Spanien för träningsläger på måndag.

- Det är där vi kommer lägga en väldigt viktig grund.

Mikael Stahre var stundtals utsatt för stor press under förra säsongen. Det är inget som avskräcker honom.

- Sådant är det här jobbet. Det innebär press och folk tycker många olika saker. Jag lägger stor press på mig själv, jag vill vinna och spela bra fotboll, inte sluta sjua, säger han och fortsätter med att se positivt på framtiden:

- Det såg alla ni också som var uppe på Kamratgården när vi tränade förra säsongen. Det var aldrig någon som hängde med huvudet. Det finns en positiv harmoni i laget och vi tror på det vi gör.

ANNONS

- Vi ska ta med oss erfarenheterna från förra säsongen. Och sedan är det min främsta uppgift att gå in och ge energi och klarsynthet.

ANNONS