Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Stahre får sparken av San José

Mikael Stahre lämnade i höstas BK Häcken för San José Earthquakes. Nu får både han och assisterande tränaren sparken av MLS-klubben.

Efter fyra segar på 28 matchen i MLS får tränaren Mikael Stahre och assisterande tränaren Alex de Crook lämna San José Earthquakes, det meddelar klubben under måndagen.

– Vi kände att vi behövde förändring och bestämde att de sex sista matcherna som återstår blir ett tillfälle för oss att påbörja en ny riktning och att utvärdera våra alternativ med ett mål i åtanke: förstärka vårt lag inför den kommande säsongen och framåt, säger general manager Jesse Fioranelli till klubbens hemsida.

LÄS MER: "Jag kanske aldrig får ett allsvenskt jobb igen"

Natten till måndagen förlorade San José mot Sporting Kansas City med 5-1 och laget ligger sist i MLS västra konferens.

– Jag vill tacka Mikael och Alex för deras hårda jobb den här säsongen. Mikael har kvaliteter, både som person och tränare, som kommer att saknas av spelare och personal, säger Fioranelli.

Trots att två år återstod på kontraktet mellan Mikael Stahre och BK Häcken lämnade Stahre Hisingen för San José i november. Men han blev alltså inte långvarig på tränarposten i MLS.

Assisterande tränaren Steve Ralston tar över San José Earthquakes under de sex matcher som återstår för laget innan MLS-säsongen är över.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.