Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Stahre: En svag insats från vår sida

0–0 mot Fola Esch – och IFK Göteborg buades ut totalt av publiken. – Det är inte roligt. Allt måste bli bättre, säger lagkapten Mattias Bjärsmyr besviket.

Om det fanns en respekt för IFK Göteborg som "storklubb" före avspark ... så är definitivt den rädslan borta hos CS Fola Eschs spelare inför returen i Luxemburg i nästa torsdag. Det tog ungefär en halvtimme innan gästerna insåg att IFK Göteborg inte alls var ett bättre lag.

– Det är en svag insats från vår sida. Vi vet vad som väntar ... men ändå lyckades vi inte luckra upp deras låga försvar, säger IFK-tränaren Mikael Stahre kritiskt.

IFK Göteborg såg lojt ut, den sista passningen fastnade oftast – och laget skapade inte en enda riktigt vass målchans under 90 minuter.

– Det är inte godkänt! Det här är ett lag vi ska vinna emot med x antal bollar, erkänner Mikael Stahre.

Hans gäng har sett bra ut i träningsmatcherna mot nordiskt motstånd, men mot Fola Esch tog det stopp totalt i deras försvarsbuss.

– Vi lyckades ju inte alls skapa nånting. Inspelslägen har vi ju – men den sista passningen lyckas vi inte med. Inte i dag – och inte många gånger i våras heller, säger lagkaptenen Mattias Bjärsmyr besviket.

IFK försökte, bytte in Robin Söder i stället för loje Malick Mané – och lät högerbacken Adam Johansson ersättas av offensive Joel Allansson. Emil Johansson fick agera både högerback och ytter, men de offensiva dragen resulterade i inget alls ... och de nästan 6 000 på Gamla Ullevi buade rejält när IFK-spelarna gick fram för att tacka för stödet efter matchen.

– Frustrerande. Det är inte roligt, erkänner Mattias Bjärsmyr.

Vad måste ni få till, eller ändra på, i returen nästa vecka?

– Det mesta, vill jag säga. Ska jag vara mer konkret handlar det om att sätta den sista passningen, säger Mattias Bjärsmyr.

IFK:s prövade coach Mikael Stahre tittar framåt – och ser möjligheten. Omstart i allsvenskan på söndag – en chans att hitta rätt igen.

– Vi får tillåta oss att vara sårade för att vi inte vinner ... men inte för sårade! Vi måste så snabbt som möjligt bli fokuserade på Helsingborgmatchen. Det är en extremt viktigt match på söndag – och hittar vi rätt spel där, så tar vi med oss det till returen i Luxemburg, lovar Mikael Stahre.

Kjetil Waehler, IFK:s mittback, tvingades dock utgå tidigt i matchen efter en krock i offensivt straffområde.

Första prognosen talar om en spricka i revbenen – och norrmannen hade rejält ont när han lämnade Gamla Ullevi.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.