Stöttningen till Marcus Danielson efter röda kortet

Marcus Danielson fick rött kort i förlusten mot Ukraina. Efteråt berättade förbundskapten Janne Andersson om stöttningen till mittbacken.
– Det första jag gjorde i omklädningsrummet var att krama honom, säger han. Själv gick Danielson in i Ukrainas omklädningsrum och bad om ursäkt till skadade Artem Besedin.

ANNONS
|

1–1 efter full tid. Förlängning följde i åttondelsfinalen mot Ukraina. Där blev Sverige snabbt en man mindre.

Marcus Danielson fick, efter VAR-granskning, rött kort efter att ha träffat Artem Besedins ena knä med sträckt ben.

Utvisningen blev kännbar för Sverige. I den 121:e minuten nickade Artem Dovbyk in 1–2.

Seger för Ukraina.

– Vi föll på mållinjen, mycket på grund av att vi fick det röda kortet, säger förbundskapten Janne Andersson när utvisningen kommer på tal under matchens efterföljande presskonferens.

Om vad han tyckte om utvisningen:

– Jag tyckte att han var på bollen så jag blev förvånad när det blev frispark. Sedan gult och när han tog upp det röda. Men mina kollegor på läktaren har sagt att det är ett rött kort. Och när det är en rutinerad domare som kollar VAR och tar det röda kortet får man acceptera det. Men jag har inte sett det.

ANNONS

Har du pratat med Marcus Danielson?

– Jag gick in omklädningsrummet och kramade om honom direkt. Det var det första jag gjorde. Han behöver värka ur det här precis som vi behöver värka ur förlusten.

LÄS MER:Sveriges EM över – föll efter förlängningsdrama

Spelarnas stöttning

Emil Forsberg:

– Kanske är det ett rött kort, jag har inte sett bilderna. Oavsett vad förändrade det matchen helt klart.

Om stöttningen till Danielson:

– Vi kramas och pushas. Vi gör det här som ett lag. Vinner och förlorar som ett lag. Han har gjort en fantastisk turnering, det här är inget han ska gräma sig över. Även om jag vet att det är jobbigt. Vi har hans rygg.

Sebastian Larsson:

– Jag har bara gett honom en kram. Vi är en väldigt tajt grupp som vinner och förlorar tillsammans. Ingen skuld ska läggas på honom överhuvudet.

Shevchenko upprörd

Efter matchen kommenterade Ukrainas förbundskapten Andriy Shevchenko statusen på Artem Besedin:

– Läkaren tittade på honom och vi hoppas att hans knä är okej. Det var en väldigt seriös spark som han fick. Vi är väldigt upprörda. Det händer i matcher på den här nivån, men det är svårt att se sådana situationer, speciellt eftersom han har haft en svår period de senaste två åren. Vi hoppas att vi kan spela för honom mot England.

ANNONS

LÄS MER:Det svider, det blöder, det skriker och ekar – det var inte så här det skulle sluta

Marcus Danielson själv om situationen:

– De lyfte upp en lång boll som skarvades vidare och som jag gick på. Jag träffade bollen först, men efteråt åkte min sula upp ganska högt på ukrainarens ben. Han hade sitt ben i marken. Jag uppfattade inte det på det sättet när det hände, men jag har sett det efteråt och det ser inte alls bra ut. Hans knä viks bakåt. De kollar på VAR och bestämmer sig för ett rött kort. Då är det väl så. Även om det i stunden kändes orättvist.

Danielson bad om ursäkt

Danielson berättar vidare att han var inne i Ukrainas omklädningsrum efter matchen.

– Jag träffade honom (Artem Besedin) och bad om ursäkt. Jag sa att jag inte ville skada och att jag hoppas han återhämtar sig snabbt.

– Han pratade inte engelska, deras förbundskapten översatte. Han godtog min ursäkt som jag förstod det.

Danielson fortsätter:

– Jag ville vara kvar på planen och hjälpa laget. Det kändes som att vi hade ett väldigt bra läge att vinna matchen. Det var absolut inte det här slutet jag ville ha på det här EM-mästerskapet. Det känns givetvis tungt.

LÄS MER:Tårögd Janne Andersson efter uttåget: ”Hemskt och brutalt”

Tror du att ni hade vunnit matchen om det hade varit spel elva-mot-elva?

ANNONS

– Det tror jag absolut. Känslan var att vi hade avgjort i förlängning om vi hade varit fulltaliga.

Om stödet från lagkamraterna säger Danielson:

– Det här laget är fantastiskt i både med- och motgång. Vi stöttar alla varandra. De har kommit fram. Man behöver inte säga så mycket. Man kramas och ger sitt stöd. Det gör mycket i en sådan här stund.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS