Dalkurd vann dubbelmötet mot Gais och får därmed spela i superettan nästa säsong.
Dalkurd vann dubbelmötet mot Gais och får därmed spela i superettan nästa säsong. Bild: MATHIAS BERGELD

Stökigt efter stöld av trumma – polis knuffad i ryggen

Det var stökigt utanför Gamla Ullevi efter att Gais åkt ur superettan. En grönsvart supporter stal en trumma av Dalkurdsklacken. När polisen gick emellan knuffades en polis i ryggen.
– Supportern är anmäld för våld mot tjänsteman, säger supporterpolisen Anders Hallesjö.

ANNONS
|

Inne på arenan, vid slutsignal, tycker supporterpolisen ändå att det gick lugnt tillväga mot vad de kanske hade väntat sig.

– Innan gick det rykten om att man skulle göra fullständig kaos om Gais åkte ut. Men de var så besvikna att stridslusten gick nog ur dem på grund av resultatet, säger Anders Hallesjö.

En supporter rusade in på planen kort inpå slutsignalen när det stod klart att matchen slutade 1-1. Vilket betyder att Dalkurd spelar i superettan nästa säsong, Gais i division ett.

– Det var en gaisare som knallade in för att hetsa Dalkurdklacken, men han blev snabbt utledd. Utöver det var det några knallskott, säger Anders Hallesjö.

ANNONS

– Dalkurdsupportrarna hade funderingar på att hoppa in på planen för att fira, men deras supporterpolis fick dem till att inte göra det och det var väldigt bra, tycker Hallesjö.

Stökigt utanför arenan

I stället blev det stökigt utanför arenan. Ett antal upprörda gaisare hade samlats vid entrén till spelargången och ville att att Gais styrelse skulle komma ut. Så blev det inte, och till slut tröttnade gaisarna .

I stället uppstod en sammandrabbning med Dalkurdsupportrar en bit bort.

– Det blev en skärmytsling vid ingången till rättscentrum. En polis fick en knuff i ryggen, eller ett slag i nacken, men var inte allvarligt skadad utan fortsatte jobba efter det, säger Anders Hallesjö.

Knuffen eller slaget ska ha inträffat när polisen försökte hålla grupperna åtskilda. Dalkurdsupportern greps omedelbart misstänkt för våld mot tjänsteman.

– Samtidigt var han skadad. Han hade brutit fingrarna och fick föras till sjukhus. Han var gripen för våld mot tjänsteman men fick plåstras om också, säger Anders Hallesjö.

Stal en trumma

Anledningen till att bråket uppstod var att en Gaissupporter ska ha stulit en trumma från Dalkurdsklacken.

– Dalkurds hejarklacksgäng hade med sig en trumma, men varför någon stal den vet jag inte. De stjäl ju varandras banderoller. De tyckte väl att trumman var en trofé, säger Anders Hallesjö.

ANNONS

På sociala medier florerade även rykten om att en loge skulle ha blivit stormad och nödutgångar brutits upp inne på arenan.

– Det har jag inte hört och det pratades det inte om på eftermötet, säger Anders Hallesjö som sammanfattningsvis beskriver matchkvällen som hyfsat lugn givet bakgrund och omständigheter.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS