Ståle Solbakkens attack på Arsene Wenger: ”Skrämmande”

Det har gått dåligt för de VM-lag som engagerat sig politiskt.
Det menar den förre Arsenaltränaren Arsene Wenger.
Efter utspelet får han svidande kritik från Norge.

ANNONS
|

En av VM:s stora följetonger blev ”One Love”-bindeln, ett armband lagkaptener som ville belysa vikten av att man har rätt att vara sig själv fullt ut var tänkte att bära.

Mitt under premiäromgången gick Fifa, som tidigare stöttat initiativet, ut med att de lag som bär bindeln riskerar sportsliga straff i form av varningar och eventuella avstängningar. Därför har den med två matcher kvar att spela ännu inte burits.

Beskedet möttes av kritik. Dessutom av en motprotest från Tysklands landslag, när spelarna radade upp sig inför avspark höll de för sina munnar för att visa att de blivit tystade.

Tyskland fick sedan överraskande nog lämna turneringen efter gruppspelet. Den franske ikonen Arsene Wenger, som vunnit det mesta av värde med Arsenal, basunerade sedan ut att samtliga lag som ägnat sig åt politik under mästerskapet underpresterat.

ANNONS

”Jag ryser”

Det får Norges förbundskapten Ståle Solbakken att rasa.

– Det är skrämmande med alla vi har sett upp till i fotbollsvärlden. Jag ryser när jag ser världens mest intelligenta man, Arsene Wenger, som man har sett upp till i alla år, på något sätt har blivit hjärntvättad – och kommer med så korkade uttalanden, säger Solbakken till norska TV2.

Det är flera som anser att Fifa vikt sig för VM-värden Qatar, ett land som fått kritik för hur man förhåller sig till Förenta Nationernas konvention gällande mänskliga rättigheter.

Solbakken är rädd att Fifa:s anseende inte går att rädda.

– Jag är rädd för att den ökade polariseringen bara kommer bli värre och värre, säger han.

Solbakkens Norge stannade hemma från Qatar. Främst då man, likt Sverige, inte lyckades kvalificera sig till mästerskapet.

LÄS MER:Santos lämnar Portugal: "Måste ta tuffa beslut"

LÄS MER:Polsk domare i VM-finalen

LÄS MER:Aleksandr Lukasjenkos VM-besvikelse gick ut över minister

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS