Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Stänger inte dörren

Sista matchen för en del av gänget. Nästa gång Sverige tävlingsspelar lär landslaget se annorlunda ut. – Men jag stänger ingen dörr, säger Anders Svensson.

Henrik Larsson lämnade in redan före avspark med ett ömmande knä, och han fick aldrig göra sin 107:e landskamp. För nu lär det vara slut, även om Henke som bekant har gjort comeback förut. Mikael Nilsson och Daniel Andersson har i dagarna också deklarerat att de förmodligen har varit med för sista gången i blågult.

Men Olof Mellberg (som var bäst på planen igår och som vann interna skytteligan i kvalet med tre mål) säger att det mycket väl kan bli en fortsättning – och även Anders Svensson kan finnas med i framtiden.

– Det beror mycket på den nya förbundskaptenen, om han är intresserad av mig. Jag tycker fortfarande att jag är en av de bästa mittfältarna i Sverige. Men jag måste känna förtroende. Inte så att jag måste vara given i startelva, men jag måste veta att jag ligger där och hugger och är aktuell för spel.

Detta var alltså inte din sista landskamp?

– Det kan det ha varit, men jag vill ta något förhastat beslut. Om det var min sista landskamp så var det ju ändå en okej avslutning, med seger och ett mål. Det var skönt. Det var ett tag sedan jag gjorde mål i landslaget.

När de gamla försvinner blir det plats för nya spelare. En av dem är definitivt Marcus Berg som gjorde ett tidigt inhopp, och som var riktigt bra. Detta var hans bästa landskamp i A-landslaget.

– Det kändes riktigt bra, och det har det gjort de senaste veckorna. Sedan är det tråkigt att vi inte gick till play-off. Vi hade en liten chans, men …

Sebastian Larsson är inte helt grön, men måste ändå räknas i den nya generationen.

Han säger:

– Vi gjorde vad vi kunde, men det räckte inte. Detta var väl en av få gånger i kvalspelet som vi var kliniska i våra avslutningar. Det är såklart att man är besviken nu, trots att vi vann.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.