Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Stäms på 35 miljoner – efter fejkbomben

Efter att bombdramat på Old Trafford handlat om en kvarglömd attrapp från en säkerhetsövning förväntas nu Manchester United stämma säkerhetsbolaget på 35 miljoner kronor. – Vi kommer förmodligen att gå i konkurs, säger säkerhetsföretagets vd Chris Reid till The Mirror.

Söndagens avslutning i Premier League bjöd på en rejäl skandal. Matchen på Old Trafford mellan Manchester United och Bournemouth fick ställas in efter att ett bombliknande fynd gjorts på arenan.

Samtliga åskådare som hunnit in på arenan evakuerades och det misstänkta föremålet sprängdes av bombtekniker.

Senare under kvällen framkom dock att det inte rörde sig om någon bomb. I stället handlade det om en attrapp kvarglömd efter en säkerhetsövning tidigare i veckan.

Nu väntas Manchester United kräva ersättning för kostnaderna av att spela matchen på tisdag från säkerhetsföretaget som var ansvariga för den kvarglömda attrappen, en summa som väntas landa på 3 miljoner pund, motsvarande cirka 35 miljoner kronor.

Nu uttalar sig säkerhetsföretagets vd Chris Reid som menar på att man troligen kommer att gå i konkurs efter misstaget.

– Det är en väldigt olycklig situation där konsekvenserna blev att det ställde till det för många människor. Lyckligtvis kom ingen till skada, vilket är det viktigaste, säger han till The Mirror.

– De diskuterar säkert vilken giljotin de ska använda på mig, men jag måste ta ansvar. Företaget kommer förmodligen att gå i konkurs.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.