Spurs räddade en poäng – trots jättetavlorna

Hugo Lloris två supertavlor höll på att sänka Tottenham men genom Dele Alli och Heung Min Son kunde Tottenham ta sig in i matchen igen – och kvittera till 2–2.

|

Toppmöte i Premier League, då valde Pep Guardiola att möblera om i sitt lagbygge. Tränaren petade storvärvningen John Stones och satsade på Alexander Kolarov som mittback och gav Leroy Sané chansen från start.

Ett beslut som skulle betala av sig.

I den första halvleken var det nästintill spel mot ett mål. Manchester City skapade chans på chans genom Sergio Agüero, Leroy Sane, Raheem Sterling och Kevin De Bruyne. Närmast i den första halvleken var dock högerbacken, Pablo Zabaleta.

Först revs han ner i straffområdet men domaren Andre Marriner friade, kort därefter fick han fin träff efter en hörna och fick se bollen smita utanför ena stolpen.

Efter paus var det återigen City som började bäst. Efter fyra minuter kunde Leroy Sane göra 1–0 efter en rejäl tavla av Hugo Lloris i Tottenham-målet. Den franske landslagsmålvakten missbedömde bollen helt och Sane kunde enkelt placera in bollen – efter misstänkt hands.

– Vilken tavla! Det är en Rembrandt av Lloris, säger Niklas Holmgren i Viasat.

Fem minuter senare var det dags igen för Hugo Lloris att bjuda på ett mål. Lloris såg ut att ha kontroll på bollen men tappade den rätt ut på Kevin De Bruyne som kunde peta in bollen.

– Det är en ny Rembrandt av Lloris, säger Holmgren.

Men Tottenham verkade inte så nedslagna av det utan repade mod och reducerade. Högerbacken, Kyle Walker fick till ett finfint inlägg som Kolarov missade precis med huvudet. Bakom honom kunde Dele Alli dyka upp och nicka in reduceringen. Hans åttonde mål på de fem senaste matcherna i Premier League.

Med dryga kvarten kvar kunde Tottenham kvittera genom Heung Min Son som kyligt placerade in bollen bakom Claudio Bravo. Ett mål som kom efter att Raheem Sterling knuffats i ryggen i ett friläge och Marriner återigen friat – ett beslut som fick Pep Guardiola att få ett utbrott modell värre på fjärdedomaren till ingen nytta.

Pep Guardiola bytte in nyförvärvet Gabriel Jesus med drygt åtta minuter kvar. 19-årige supertalangen var nära att frälsa sitt City direkt men blev korrekt avblåst för offside.

Några fler mål än Sons kvitteringsmål blev det inte utan Tottenham kunde knipa en poäng. Något som Hugo Lloris ska vara väldigt nöjd över.