Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sprickan med Anders Svensson: "Kan ångra jag va så frispråkig"

Anders Svensson har gjort flest landskamper i historien. Men efter att ha kritiserat Erik Hamrén är han inte välkommen i det svenska landslaget. Elfsborgs ser inte heller någon framtid för Svensson i klubben. – Jag kan ångra att jag var så frispråkig, säger han i P1-dokumentären "Älskade, hatade Anders Svensson".

Han har gjort fler landskamper (148 stycken) än någon annan svensk herrspelare genom tiderna. Den aktiva karriären avslutade i höstas, två år efter att landslagskarriären tog slut. Våren 2014 deltog Anders Svensson i Olof Lundhs podcast. Där riktade veteranmittfältaren en rejäl känga mot Erik Hamrén. Något som har gjort att Svensson inte längre känner sig välkommen i landslaget, trots att han hoppas arbeta där i framtiden. 

– Jag skulle kunna tänka mig något sådant, bidra med tips och råd, så… vi får se om det blir något sådant framöver. 

Kritiken mot Erik Hamrén är något som 39-åringen ångrar i efterhand. 

– Jag kan ångra hela poddgrejen, att det var så öppet. Det blev sånt jädra liv av det. Det är aldrig kul när det blir tjafsigt, speciellt när det är spänt när man kommer dit... det är svårt att komma dit när Erik är där. Jag har haft det så fantastiskt i landslaget, jag vill gärna kunna gå dit och träffa alla ledare som är kvar. Det är tråkigt, jag kan ångra att jag var så frispråkig, säger han i P1-dokumentären "Älskade, hatade Anders Svensson", enligt Aftonbladet

Men det är inte bara på landslagsnivå som det finns en spricka. I samband med att mittfältaren avslutade karriären i Elfsborg, efter bland annat två SM-guld och 18 år i klubben får man i dokumentären följa en gulsvart supporter som vill se en staty av Anders Svensson i Borås. Statyn stoppas dock i sista stund av Elfsborgs klubbdirektör Stefan Andreasson, som inte heller ser någon yrkesmässig framtid i klubben för klubbikonen. 

– Staty? Brukar man inte ge statyer till de som går bort? 

– Jämför det med en chef som har ett morgonmöte, och en person som ständigt ifrågasätter chefen. Han hade fått lämna företaget direkt. Det är lite den rollen som Anders har haft, säger klubbdirektören i dokumentären.

P1-dokumentären "Älskade, hatade Anders Svensson" sänds i P1 på söndag klockan 08.05. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.