GP:s sportchef Ulf Niklasson.
GP:s sportchef Ulf Niklasson.

Sportchefen: Nu blir det sambafest i en månad

ANNONS
|

Fotbolls-VM i Brasilien. Som jag har längtat. Vilka matcher vi kommer att få uppleva, alla stjärnor, alla mål och inte minst glädjen. Kort och gott – vi har verkligen en festmånad framför oss.

Efter att ha haft ynnesten att fått vara på plats vid ett par fotbolls-VM så vet jag vilken fantastisk upplevelse det är. Självklart hade det varit roligare om Zlatan Ibrahimovic&Co hade befunnit sig i Brasilien, men jag vet också att ett VM kan vara hur häftigt som helst utan ett blågult hav på läktaren.

Som senast i Sydafrika för fyra år sedan.

Jag kommer aldrig att glömma VM-premiären i Soweto utanför Johannesburg, när Bafana-Bafana klev ut på Soccer City inför mötet med Mexiko till ett bedårande ljud från 85000 människor - en övervägande majoritet utrustade med Vuvuzelor.

ANNONS

Det slog mina tidigare finalupplevelser från Champions League, EM- och VM med råge.

Vi på GP-sporten är så laddade vi kan vara. Vi startade med VM-materialet redan i förra veckan med den stora grafiken över alla matcher, avsparkstider, tv-kanaler, och trupperna. Har ni missat den så finns den på gp.se, bland mycket annat VM-godis.

Nu landar vår fotbollsreporter Mattias Balkander i Rio de Janeiro. I sin blogg, krönikor och reportage kommer han att rapportera om stjärnorna, lagen, pulsen och människorna från landet som har världens ögon riktade mot sig.

På hemmaplan kommer Eric Hilmersson att ha en guidesida varje dag inför kvällens matcher, laguppställningar, tv-tider och allt annat matnyttigt. Till detta skall vi också plocka ut det göttaste från all annan VM-rapportering och sätta ihop till härliga paket varje dag.

gp.se/sport skall fokus vara på vad som händer just nu, från Porto Alegre i söder till Fortaleza i norr. Vi kommer att ha en liverapportering i stort sett dygnet runt från träningar, presskonferenser, matcher och allt annat från de tolv VM-städerna.

Nu är längtan snart över, nu väntar VM-festen.

ANNONS