Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Sportchefen lämnar Gais

Fredrik Mohlin har varit sportchef i Gais i mindre än ett år. I går lämnade han in sin avskedsansökan. - Vi ska träffa honom imorgon, säger tillförordnade klubbchef Erik Bergkvist.

Fredrik Mohlin kom till Gais från Superettankonkurrenten Varbergs Bois i november 2015. Med sin bakgrund som säljare och sportchef fick han en kombinerad tjänst som sportchef/försäljningschef i Göteborg.

Men nu verkar det vara över för hans del.

– Han lämnade in sin uppsägning igår. Vi ska träffa Fredrik imorgon, eller vår styrelseordförande (Tomas Andersson) ska träffa honom imorgon och diskutera framtidsplaner, säger Erik Bergkvist.

"Kanske har annat jobb"

Om diskussionerna innebär att övertyga Mohlin att ändra sig är otydligt.

- I det här läget är det ganska svårt att säga. Han kanske har ett annat jobb, det vet vi inte. Han kanske har andra planer för framtiden som inte innebär att jobba för Gais, säger Bergkvist.

Om avhoppet bottnar i någon form av samarbetssvårigheter eller missnöje dementeras av tillförordnade klubbchefen.

- Nej, ingenting sånt där. Det har funkat bra hos Gais, säger Erik Bergkvist. 

Mohlin har satt sin prägel på det grönsvarta laget, som bland annat har knutit till sig tränaren Benjamin Westman och flera spelarvärvningar. I sommar gjorde han bland annat två prestigevärvningar för höstsäsongen i form av Alibek Aliev (lån från CSKA Moskva) och Dardan Rexhepi från Häcken.

-  Laget som varit nu har satt sig riktigt bra under året. Efter en lite haltande inledning så är det väldigt bra på slutet. Det är helt naturligt egentligen efter en ny omsättning i laget och ny tränare.

Oklart med arbetsuppgifterna

Än så länge är det oklart hur Gais väljer att knyta till sig en ny person som sportchef och försäljningschef eller om uppgifterna ska fördelas på annat sätt i föreningen.

Uppsägningen kom till viss del som en överraskning.

- Det är klart. Fredrik har varit i branschen länge och ibland kanske man blir uppvaktad av andra arbetsgivare. Det är viktigt från Gais sida att önska honom lycka till i framtiden, säger Erik Bergkvist.