Spelhöjdare blir chef i Blåvitt

ANNONS
|

Att ekonomin inte är på topp i IFK Göteborg är ingen hemlighet direkt. Tack vare flera tunga spelarförsäljningar lyckades årets resultat ändå bli dryga sex miljoner i vinst, något som ökade det egna kapitalet från 16 till 22 miljoner kronor.

Under årsmötet pratade klubbens kassör, Jakob Andreasson om vikten av att öka klubbens intäkter.

– Vi är bekymrade över att vi har en hög kostnadskostym. I varje läge när ett kontrakt ska förhandlas om, värderar vi om det är läge att förlänga eller teckna något annat. Kostnaderna har ökat med fem miljoner när vi skulle spara. Intäkterna har ökat med elva miljoner utan transfers, intäkterna ökar mer än kostnaderna, sa Andreasson då.

ANNONS

Som ett nytt led i att öka klubbens intäkter och göra klubben mer attraktiv för sponsorer så anställs nu en ny kommersiell chef. Ny på den posten blir Mats Palmgren, 51, med ett förflutet på Idrottens Spel där han under de senaste tio åren varit affärsområdeschef.

– Det ska bli väldigt spännande, samtidigt som det är lite nervöst också, säger han.

Mats Palmgren gör sin första dag på jobbet på Kamratgården den 18:e april.

– Blåvitt har alltid funnits där, jag är ju såpass gammal att jag gick på matcherna under 1982 och 87. Men jag får vara ärlig och säga att jag inte sprungit ner Blåvitt på sistone. Jag är ingen fotbollsnörd utan gillar mer idrott. Men det är klart att Blåvitt är lite speciellt, säger han.

Blåvitt har tidigare varit ute efter en klubbdirektör, den här tjänsten förändrar inte den jakten.

– Nej, det här är en helt egen tjänst. Jag blir kommersiell chef och ska ansvara för att få in mer intäkter, från försäljning och sponsorer. Det är klart att jag har börjat tänka redan men jag har ju inte börjat min tjänst ännu. Jag har pratat med klubben och så men vill sätta mig in lite mer, säger han och fortsätter.

ANNONS

– Men det är en stor utmaning och det ska bli väldigt spännande, samtidigt som det är lite nervöst också.

IFK Göteborgs sportchef, Mats Gren är väldigt nöjd med rekryteringen.

– Det klickade direkt mellan oss. Jag tror det kan bli väldigt bra det här och det underlättar för mig då detta är något jag sysslat med under en period.

Hur går det med jakten på en ny klubbdirektör?

– Den är inte struken, det är det inte. Men vi får se hur det bli nu. Det kan bli så att han kanske blir klubbdirektör i framtiden eller så kanske vi plockar in någon. Det får vi ta då.

ANNONS