Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Spelet bakom Engvalls övergång - förhandlade under match

Bristol City och IFK Göteborg är överens om en övergång av Gustav Engvall. Det engelska intresset kom sent och Mats Gren förhandlade fram affären mitt under brinnande allsvensk match mot Helsingborg. - Jag hade inte hört någonting före söndag eftermiddag, säger sportchefen till GP.

Gustav Engvall befinner sig för tillfället i England för att genomgå läkarundersökning med Bristol City. Klubben som nyligen slog Aston Villa med 3-1 i The Championship huserar i sydvästra England, nära gränsen mot Wales. 

Det engelska intresset för Engvall har tidigare främst handlat om Premier League-laget Stoke som bland annat bjudit in ölänningen på provträningar. Men nu blir det istället Bristol City som knyter anfallaren till sig. Förhandlingarna mellan IFK Göteborg och "The Robins" har gått fort. 

- Jag hade inte hört någonting från Bristol före söndag eftermiddag. Jag var precis på väg till matchen (IFK Göteborg mötte Helsingborg klockan halv sex). Jag hann göra en del innan matchen och sen förhandlade vi under matchen. När matchen var klar var förhandlingarna klara, säger IFK Göteborgs sportchef Mats Gren. 

Med Gustav Engvall såld och Mikael Boman borta länge med knäskada ser forwardskonkurrensen tunn ut för Blåvitt. Men Mats Gren tror återstående spelare kommer klara av att fylla luckan. 

- Det är aldrig optimalt att sälja en spelare man har räknat med. Men vi har spelat utan Gustav nästan hela sommaren och vi har tagit diskussionen om hur vi ställer oss till att släppa vissa spelare om det kommer något tidigare. Vi var väl förberedda på hur vi tyckte och tänkte, säger han. 

Hur ser du på er anfallsuppsättning nu?

- Det är lite olyckligt att Boman är skadad. Vi får klara oss utan honom fram till nästa landslagsuppehåll ser det ut som. Men vi har Elias, Tobbe och Sören som spelar där framme. Det ska vi klara.