Spelarnas kritik mot egna insatsen: "Presterar inte alls"

En bedrövlig första halvlek höll på att kosta Öis sitt kontrakt i superettan.… – Vi presterar inte alls, säger Stojan Lukic kritiskt efter matchen.

ANNONS
|

Den första halvleken mot Mjällby på klassiska Strandvallen ska Öis nog bara glömma så fort det bara går. För hemmalaget var klassen bättre och skapade chanser för att avgöra matchen redan innan paus. Efter matchen var det kritiska röster hos spelarna i Öis.

– Första halvlek är jätte ... jag är jättebesviken! Vi presterar inte alls och vi ska vara glada över att det inte blev 3–0 där. I andra visar vi hur vi vill spela och jag tycker att vi tar över totalt, säger Stojan Lukic.

– Vi kommer inte igång alls i den första halvleken, det är en bedrövlig halvlek. I andra spottar vi upp oss och skulle kanske ha gjort något mer mål, säger Johan Elmander.

ANNONS

Vad sa ni till varandra i paus?

– Att det bara kunde bli bättre ...

Trots den svaga första halvleken så valde Sören Börjesson att inte göra några byten i paus. "Mäster-Sören" valde i stället att ge samma elva spelare som startade matchen chansen på nytt.

– Vi hamnade i obalans i första halvlek och fick det inte att fungera alls. Vi behövde verkligen pausen och få chansen att summera läget. Vi gör det bra i andra halvlek, jobbar och trycker ner Mjällby. Utvisningen påverkar ju matchen och periodvis hittar vi chanserna men vi får inte den betalning som vi vill ha, säger han.

Hur hårt gick ni för 2-1 kontra att inte åka på 3–0?

– Vi var ju rejält missnöjda med vår första halvlek, vår ambition var att vinna andra halvlek, inget snack om det. Vi gick för en kvittering och sedan även förhoppningsvis en vinst.

Efter matchen stod Johan Elmander med ett nästan igensvullet öga efter att ha fått två armbågar under matchen.

– Det borde ju inte domaren ha missat ... jag sprang lite och såg dubbelt och var lite yr. Men det var ingen fara, säger Elmander.

ANNONS
ANNONS