Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
BK Häckens lagkapten Rasmus Lindgren. Bild: MICHAEL ERICHSEN
BK Häckens lagkapten Rasmus Lindgren. Bild: MICHAEL ERICHSEN

"Spelarna tittade på varandra: Det här ska vi vinna"

Tre kryss och ett uttåg ur Svenska Cupen.
Först därefter kom BK Häckens första seger i allsvenskan 2020.
– Spelarna tittade på varandra i dag: ”Det här ska vi vinna”. Det var bra, säger tränaren Andreas Alm.

Rasmus Lindgren stod över BK Häckens cupkvartsfinal mot IF Elfsborg (1–2) senast. Baklåret strulade en aning. Det blev vila.

Till måndagens allsvenska möte med Helsingborgs IF fanns dock lagkaptenen med igen. Då blev det seger (1–0), och en hållen nolla, för första gången i allsvenskan 2020.

– Vi gjorde väl ingen jättebra match, men det viktigaste var att vi faktiskt vann i dag. Och att vi fick hålla nollan. Även om det här nog var den match där vi släppte till flest klara målchanser, konstaterar Rasmus Lindgren.

Hur viktig var segern?

– Såklart viktig.

– Istället för att kryssa igen och att det skulle bli snack om att vi bara har fyra poäng så kan man börja prata om att vi är obesegrade i fem matcher om vi vinner en till ... Det är ju så det fungerar.

Tränaren Andreas Alm så, om vad segern kan betyda för fortsättningen av den här späckade allsvenska säsongen:

– Om du tittar på en tabell känns det alltid skönare att se att man är nära där uppe än att man ska kämpa nere. Det finns en psykologi i det.

Hur har säsongstarten med tre allsvenska kryss varit?

– Ibland har man så mycket ursäkter kring varför resultaten kommer. Jag tycker att det har varit extremt rättvisa resultat. Det har speglat väl – kryss, kryss och kryss.

Andreas Alm fortsätter:

– Vi reste runt till Falkenberg och Uppsala och kryssade mot Malmö. Vi var inte tillräckligt bra för att vinna någon av de matcherna, men inte tillräckligt dåliga för att förlora någon heller.

Hur frustrerande har det varit att inte känna sig tillräckligt bra för att kunna vinna?

– Inte så frustrerande. Många gånger när jag får de frågorna är det utifrån: "Ni ska ju slå Falkenberg och Sirius borta!". "Det där ska Häcken vinna, jag lägger en femhundring på dem", men jag ser det aldrig så enkelt.

Trots segern var det dock inte bara lättnad och glädje bland de gulsvarta. Spelet, framförallt offensivt, sitter inte på plats.

– Det har inte riktigt stämt. Första halvlek spelade vi lite bättre i dag, men samtidigt satte HIF inte den pressen som andra lag har satt på oss, säger Rasmus Lindgren.

Vad är det som har strulat?

– Vi har ingen riktig rytm i det. Värderingarna när vi ska hålla i och när vi ska gå framåt. Vi har inte spelat oss fram till så många lägen som vi vill.

Lindgren avslutar:

– Det är klart att vi är kritiska mot oss själva. Och det måste bli bättre om vi ska ta många poäng.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.