Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/26

Spelarna som ökat mest i värde under säsongen

Det kan hända mycket med en fotbollsspelares värde på marknaden under en säsong. Just nu är Monaco det tydligaste exemplet. Succén i Ligue 1 har gjort att priset på lagets stjärnor har mångdubblats.

Monaco har, med sin offensiva fotboll, charmat Fotbollseuropa den här säsongen. Laget har gjort 84 mål på 29 matcher i ligan, och flera unga spelare har utvecklats under Leonardo Jardims Ledning.

När sajten Bleacher Report nyligen listade spelarna som har ökat mest i värde under säsongen hamnade fem Monacospelare bland de 18 första.

Supertalangen Kylian Mbappé, 18, har gått från att vara okänd för den stora fotbollspubliken, till att vara Europas hetaste talang. Tio mål i Ligue 1 och imponerande insatser i Champions League har gjort att han i dag värderas till 60 miljoner pund, cirka 650 miljoner svenska kronor. När säsongen startade låg den uppskattade prislappen på fem miljoner pund.

Emil Forsberg tar också plats på listan. Sju mål och tio assist för Leipzig i Bundesliga har gjort att hans värde har ökat från tio till 35 miljoner pund, knappt 380 miljoner kronor.

I bildspelet högst upp i artikeln finns de 25 spelarna som har ökat mest i värde under säsongen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.