Spelarna: Så ska vi använda landslagsuppehållet

Sju omgångar utan seger – då kommer landslagsuppehållet lägligt för IFK Göteborg. Mycket behöver förbättras innan matchen mot Brommapojkarna den 22 oktober.
– Det kan vara bra att få en paus, säger Tobias Hysén.

ANNONS
|

En poäng räddas i de sista skälvande sekunderna på Gamla Ullevi för IFK Göteborg. Det var i mångt och mycket det enda positiva klubbens spelare och ledare tog med sig från omgång 25 in i landslagsuppehållet. Nu väntar två veckors matchvila innan nästa ödesmatch står för dörren.

IFK Göteborg reser till Stockholm för mötet med Brommapojkarna direkt efter uppehållet. En match som antingen kan göra avståndet ner till negativ kvalplats närmast ointagligt – eller göra det obehagligt nära.

Innan dess får nu klubben tid att fila på sakerna som behöver slipas till.

– Vi får sätta oss ner nu de här veckorna och gå igenom allt. Vi får vara prestigelösa och ha högt i tak så att vi får ut vad vi vill. Nu har vi verkligen chansen att träna och gnugga det som vi verkligen tycker att vi behöver. Och det kommer vara perfekt för oss, säger Tobias Hysén efter matchen mot Trelleborg.

ANNONS

LÄS MER:Mentala osäkerheten problemet för Blåvitt

Kommer det rätt i tiden för er?

–Det är klart, vi har inte vunnit på ett tag. Efter förluster brukar man säga att det är gött att få en match snart så man kan revanschera sig, men just nu är vi inte där. Det kan vara bra för oss att få en paus och titta på saker och ting utan någon stress.

Uppehållet ger laget och ledningen till att fundera kring eventuell ny riktigt. Sebastian Ohlsson hoppas att veckorna utan matcher ska ge en boost inför drabbningen som väntar.

– Först får vi samla krafterna lite. Det har varit intensivt matchande ett tag. Sedan är det bara att ladda batterierna och gnugga på de grejerna vi behöver bli bättre på. Vi ska komma in mot Brommapojkarna med full energi och köra över dem, säger han.

Tränaren Poya Asbaghi:

– Jag hoppas och tror att det kommer rätt lägligt. Det känner vi. Jag är övertygad om att vi kommer samla kraft under uppehållet för att vara ännu starkare mot BP. Vi fick inte den skjuts i tabellen poängmässigt som vi ville, men det betyder inte att det inte kommer sedan.

LÄS MER:"Tack för den här tiden, Poya"

Söker självförtroende

En av truppens mer erfarna spelare, David Boo Wiklander, menar att de senaste matchernas skrala resultat kan stärka gruppen långsiktigt.

ANNONS

– Den här perioden med mycket matchande behöver vi smälta. Vi behöver den här erfarenheten vi har fått den här tyngre perioden. Det kanske är första gången för vissa i deras seniorfotboll. Smälter vi det och bygger härifrån så tror jag att vi ska kunna såra de motståndare vi har kvar, säger han och fortsätter:

– Vi måste få tillbaka självförtroendet, då lossnar på det alla plan.

LÄS MER:Blåvitts ledning om förtroendet för Poya Asbaghi

Vad behövs för att vända den här mentala bräckligheten?

– Det är att vi måste bli ännu tryggare på planen där ute och stötta varandra ännu mer. Vi vet att vi har kvalitén. Vi måste kommunicera ännu mer och få in den tryggheten. Nu har vi ett utmärkt läge att snacka igenom det.

På frågan om det kommer vara ett radikalt annorlunda IFK Göteborg som kommer tillbaka till allsvenskan efter uppehållet svarade sportchefen Mats Gren under kvällen:

– Det är något vi får titta på närmaste dagarna och se efter samtal med spelarna. Det gäller att ha spelarna med sig på det man gör. Det måste vi ta en diskussion kring.

LÄS MER:Hysén ut på bår efter brutala sparken

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS