Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Spelarna om mötet med Belgien: "Måste göra en optimal match"

Världstvåan Belgien är nästa motståndare för Sverige. Nycklarna för att slå stjärnlaget? – Vi måste sätta vår defensiv, säger Sebastian Larsson.

Spelarna vet om förutsättningarna. Vinna eller försvinna är det som gäller för Sverige mot Belgien. Mot Hazard, De Bruyne och Lukaku är det defensiven som blir nyckeln enligt de svenska spelarna.
– Vi måste sätta vår defensiv väldigt, väldigt bra. Belgien är ett lag med individuellt skickligare spelare och som vill slå sin gubbe, de har stor rörelse och vi måste steppa upp vår defensiv ännu lite bättre. Sen ska vi straffa Belgien offensivt. Vi kommer att få chanser framåt, säger Sebastian Larsson.

Anfallaren Marcus Berg är inne på samma linje som Larsson. Att ytorna till viss del kommer att komma lite till skänks till skillnad mot Irland och Italien.
– Belgien är mer markeringsinriktade som Holland. Man ska ha sin man-man och vi måste ha bra rörelse, det kommer finnas ytor framför och bakom deras backlinje om vi har bra rörelse och bra tajming.
– Sen göra mål är ju a och o för oss …

Hoten?
– Att vi inte får släppa till för mycket kontringar …

Oscar Hiljemark är fast på bänken i Frankrike och lär knappast få speltid mot Belgien. Även om allt fler röster har höjts för att Hiljemark ska få chansen. Han hoppas att Sverige ska prioritera sitt eget spel.
– Det handlar om vårt eget spel. Vi måste vara så pass disciplinerade i vårt anfallsspel och ha så stor rörelse. Vi måste få de att flytta på sina gubbar och komma in i de ytor vi vill ha. Samtidigt kan vi inte vara dumdristiga och öppna upp oss. Vi måste göra en optimal match.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.