Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Spelarna om kritiken: "Inget man tar åt sig av"

Efter 1-1 mot Irland var kritiken stor mot det svenska landslaget, från många olika håll. En kritik som spelarna inte bryr sig om. – Det är inget man tar åt sig av, säger Erik Johansson.

Fansen var inte nöjda efter öppningsmatchen mot Irland. Måstematchen som Sverige skulle vinna för att inte vara piskade att vinna mot antingen Italien eller Belgien. Framförallt insatsen i den första halvleken fick spelarna svidande kritik för på sociala medier från fansen.
– Jag tycker inte vi kommer upp i normal nivå. Det måste man ibland få höra, vi själva tycker inte att vi var bra heller. Vi är mest kritiska mot oss själva. Det spelar inte så stor roll vad andra tycker, säger Victor Nilsson Lindelöf.

Läser du vad som skrivs?
– Jag läser inte så himla mycket, men visst ibland går jag in och läser. Det är inget som stör mig om folk tycker jag varit dåligt. De får tycka det. Sen vet jag alltid vilken match jag gjorde och jag är alltid mest kritisk mot mig själv, säger han.

Erik Johansson ”slapp” den första halvleken då han satt på bänken. Mittbacken fick hoppa in lagom till den andra halvleken då Mikael Lustig tvingades utgå skadad. Han bryr sig inte heller särskilt mycket om kritiken som landslaget fått.
– Det är upp till de som kritiserar.
– Det är inget man tar åt sig av som spelare. Man får mer kritik från sig själv och sina lagkamrater.

Vad sa ni till varandra?
– Vi var absolut inte nöjda med den första halvleken, men jag tycker att vi ryckte upp oss i andra.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.