"Spelarna kallade Zlatan för författaren"

För sex år sedan släppte Zlatan Ibrahimovic sin självbiografi. Boksläppet gjorde att superstjärnan snabbt fick ett nytt smeknamn av landslagskompisarna i Blågult. – Det blev ju lite snack där om ”författaren”, säger tränaren Kjell Jonevret, som under perioden var en del av landslagets stab.

ANNONS
|

Erik Hamrén och Kjell Jonevret har flera gånger kamperat ihop. På 1990-talet hade Jonevret under sin tid som spelare Hamrén som tränare i AIK och senare var han dessutom assisterande tränare till Hamrén både i Solnaklubben och i Vasalund.

När Hamrén 2009 tog över förbundskaptensuppdraget i Sverige valde han att plocka med sig 55-åringeni staben, där fungerade han som assisterande tränare men också som spion. Under sin tid i Blågult fick Jonevret arbeta nära landslagsspelarna och däribland superstjärnan Zlatan Ibrahimovic.

–Jag måste säga att han är en fantastisk människa med ett av de största hjärtan jag mött. På stängda träningar dag innan match kunde man ibland bjuda in något handikappat eller cancersjukt barn och Zlatan var alltid den som var kvar längst och lekte med ungarna. Han kom alltid fram till mina barn och hälsade. Han har ett otroligt stort hjärta och vill hjälpa till och ställer upp, säger han i en intervju med Sportbladet.

ANNONS

Zlatans bok – en snackis i landslaget

En händelse med Zlatan som Jonevret minns lite extra väl är när anfallaren 2011 släppte sin bok"Jag är Zlatan Ibrahimovic".Något som blev en stor snackis i landslaget.

– Det blev ju lite snack när han skrev den där boken, så klart. Det var en del spelare i laget och kompisar till dem som fanns med i boken på både positivt och negativt sätt. Jag upplevde aldrig att det blev två läger liksom, men sedan vet ju inte jag vad de snackade om på rummet.

Han fortsätter:

– Det fanns så klart jämnåriga med honom som hade lite annan status och som tyckte att det blev lite väl mycket kring honom, men utan Zlatan hade man inte gått till de mästerskapen. Det blev ju lite snack där om ”författaren” liksom, ”spela bollen till författaren”. I ett omklädningsrum är det lite rå men hjärtlig stämning, det ska det ju vara. Jag var mer en fluga på väggen, jag var inte med på allt.

ANNONS