Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Spelarna hyllar Johansson: "Gör en strålande match"

Jakob Johansson gjorde sin första riktiga A-landskamp i mötet med Frankrike. Efteråt hyllades han stort av både lagkamrater och experter. – Han gör en hundraprocentig insats, säger Kanal 5:s expert Simon Bank.

Det syntes inte att det var Jakob Johanssons första tävlingslandskamp någonsin för ett svensk a-landslag när Sverige kvalspelade mot Frankrike i Paris. Mittfältaren, till vardags i AEK Aten, fick chansen från start av Janne Andersson - och som han tog den. 26-åringen stod för en imponerande insats och höll jämna steg med de franska världsstjärnorna Paul Pogba och Blaise Matuidi på det centrala mittfältet. Efteråt hyllades den tidigare Blåvitt-spelaren stort av både lagkamrater och experter. 

– Han gör en otrolig match. Han visar pondus och visar ett lugn med bollen som jag har sett få göra i sin fösta tävlingsmatch i landslaget. Han gör en suverän prestation, säger Albin Ekdal. 

Simon Bank: 

– En hundraprocentig insats av Jakob Johansson. I flera sekvenser är han framme, visar sig, får bollen och hittar enkla lösningar. Och det är konstruktiva lösningar. 

Också lagkapten Andreas Granqvist hade mycket gott att säga om debutanten. 

– Otroligt positivt av alla där ute. Jakob gör en riktigt bra match, mycket spring utan boll, gör otroligt mycket bra med boll. Han är trygg och vinner mycket boll, säger "Granen".  

Kim Källström, med 131 a-landskamper som mittfältare i landslaget: 

– Han gör en strålande match. Att man kan göra den typen av debut, det säger ganska mycket om hans karaktär, säger Källström.