Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

"Spelarna har valt andra alternativ"

Med Jakob Ankersen såld letar Mats Gren ersättare. Men trots förhandling med flera spelare har ingen ny ytter synts till på Kamratgården. – Vi vill vara säkra på att vi tar in en förstärkning, säger sportchefen Mats Gren.

På lördag gör IFK Göteborg säsongsdebut i tävlingssammanhang mot Ljungskile. Utan Belgien-flyktande Ankersen och med Sebastian Ohlssons skadebekymmer är det tunt om yttermittfältare för Jörgen Lennartsson att välja mellan.

Trots att Mats Gren letat förstärkningar kommer det inte bli några nya kort i Lennartssons rockärm till lördagen. 

– Vi kollar men det är ingenting som lär hända de närmsta dagarna. Vi har tittat på – och pratat med – flera alternativ men när vi har förhandlat har spelarna antingen valt andra alternativ eller så har vi tyckt det blivit för dyrt, säger Gren. 

Kan lyfta upp underifrån

Flera egna talanger fick chansen på Dubai-lägret och aspirerar på en plats om en värvning uteblir. 

– Om vi inte löser en värvning så har vi ungdomar att lyfta upp, säger Gren. 

IFK fanns med i diskussionerna kring Falkenberg-talangen Jesper Karlsson innan han valde Elfsborg och Amor Layouni har provspelat under vintern men nobbades sen av klubben. Att hitta spelare av tillräcklig kvalité till rätt pris i Sverige är en svår ekvation. Det lutar därför åt en värvning från utlandet. 

– Det är jättesvårt. Vi letar brett och det kan bli aktuellt med ett lån med köpavtal om det är en spelare vi inte är lika säkra på, säger Gren.