Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Spelare och ledare i Öis negativt testade för corona

Öis valde att pausa verksamheten efter att covid-19 spridits i herrarnas A-trupp. Nu är laget åter i träning efter att alla spelare och den ledare som var smittad testats negativt för corona, skriver klubben på sin hemsida.

Det var förra veckan som Öis valde att pausa verksamheten kring herrarnas A-lag. Fyra spelare och en ledare hade testats positivt för covid-19 – det var anledningen.

– Vi har gjort det vi kan just nu och valt att isolera de som har covid utifrån de rekommendationer som gäller. När de kommer tillbaka på torsdag har det gått sju dagar och då bör de inte insjukna. Och insjuknar någon mer blir den personen också borta, men då har den inte träffat någon annan. Så sannolikt bör vi har kontroll på smittan nu, sa lagläkaren Hampus Lüning till GP när Öis pausade.

LÄS MER: Öis resa från konkurs till produktiv talangfabrik

Det blev ingen träningsmatch för Örgryte mot Landskrona i helgen. På söndag spelar laget premiär i superettan.

På måndagen kommer glädjande besked från Öis håll där samtliga spelare i A-truppen har testats negativt för covid-19. Även den ledare som var smittad testades negativt. Nu återgår laget till träning.

”Bedömning av hur mycket vardera spelare av de som varit isolerade ska delta i den kollektiva träningen görs i samråd med vårt medicinska team.”, skriver klubben på sin hemsida.

LÄS MER: Fem punkter inför Öis säsong i superettan

Hampus Lüning om rådande läge:

– Det är några som har lätta symtom fortfarande. De som känner av minsta lilla kör individuellt, säger lagläkaren Hampus Lüning.

– Jag har jobbat med Sävehof och erfarenheten av corona där är att vi ska vara lite vaksammare mellan dag sju och elva. Från det att man är symtomfri kör man två lättare pass därefter stegrar man. De som har känt lite i bröstet under de första passen har vi tagit EKG på och så där så vi har koll på allt runt omkring.

För motståndet i superettans premiär står Östers IF och matchen spelas på Bravida Arena.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.