Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Östersunds Thomas Isherwood deppar tillsammans med Charlie Colkett. Spelarna på bilden har ingenting att göra med smittan i klubben. Bild: JOHAN AXELSSON

Spelare i Östersund coronasmittad – alla testade

En spelare i Östersunds FK har testat positivt för covid-19.
Detta bara dagar inför lagets möte med Djurgården i allsvenskan.
Nu har samtliga i och runt laget testats, enligt klubbens hemsida.

Östersund har haft en stökig säsong, som började med att laget var på vippen att tvångsdegraderas till följd av klubbens ekonomiska läge.

Efter en överklagan fick klubben dock behålla sin plats i högstaserien. Oroligheterna fortsatte dock på planen. Efter en rad dåliga resultat valde klubben att sparka sin huvudtränare Ian Burchnell.

Ersättare Amir Azrafshan kom från division 4, och saknade inledningsvis licens för att coacha i allsvenskan. När stöket väl lagt sig fick dock Azrafshan ordning på Östersund, och har fört laget upp på säker mark i allsvenskan.

Nu kommer dock nästa smäll. En spelare i laget har nämligen testat positivt för covid-19. Det meddelar Östersund på sin hemsida.

Samtliga inom klubben som haft direkt eller indirekt kontakt med spelaren har testats för viruset.

”Idag har alla spelare, ledare och andra som har direktkontakt med ÖFK:s lag, testat sig för covid-19. Initiativet togs efter att ett fall av covid-19 har upptäckts i truppen. Personen som har fått covid-19 har varit isolerad i en vecka och är på bättringsvägen”, skriver föreningen på sin hemsida.

Klubben skriver vidare att testresultaten kommer att ges till klubben senast under lördagskvällen. Under söndagen ställs Östersund mot Djurgården.

Detta är andra gången i årets allsvenska då ett lag drabbats av coronafall kort inpå en match. Det förra laget var Helsingborg, och även då skulle laget ställas mot Djurgården.

Trots protester och invändningar beslutades det att den matchen skulle spelas. Ett beslut i frågan om söndagens match ska spelas eller ej har ännu inte fattats.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.