Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Yoane Wissa. Bild: STEPHANE MAHE
Yoane Wissa. Bild: STEPHANE MAHE

Spelare attackerades med syra – kvinna försökte stjäla hans barn

Lorient-spelaren Yoane Wissa fick föras till sjukhus efter att en okänd kvinna kastat frätande syra på hans ansikte. Nu har fransk polis gripit kvinnan – som själv vittnar om att hon ville stjäla Wissas nyfödda dotter.

Torsdagen 1 juli fick Yoane Wissa, kongolesisk landslagsman till vardags i franska Ligue 1-laget FC Lorient, besök av en okänd kvinna i sitt hem i Brittany, Frankrike.

Kvinnan ska då ha bett Wissa, som nyligen fått en dotter, om en autograf till sin son och lämnat huset därefter.

Senare under dagen, vid midnatt, kom kvinnan tillbaka. Hon bröt sig in i Wissas hem och när den 24-årige fotbollsspelaren konfronterade henne så kastade hon syra på hans ögon, varpå hon flydde.

Wissa fick köras till sjukhus efter en attack som krävde ögonoperation, men uppges vara i gott tillstånd.

L’ Équipe skriver att fransk polis inledde en jakt som slutade med att kvinnan greps i sitt hem den gångna helgen.

Detta efter att samma kvinna attackerat en annan kvinna och kidnappat hennes spädbarn dagen efter hon gett sig på Yoane Wissa.

Enligt fransk media så är hennes misstänkta motiv ett dystert sådant. Kvinnan ska ha vittnat om att hon nyligen drabbats av ett missfall. Hon säger sig ha agerat utav rädsla för att hennes make skulle lämna henne, och att hennes mål var att hitta ett ”ersättnings-barn”.

Modern som attackerades, likt Wissa i ansiktet med frätande syra, fick föras till sjukhus i Bordeaux med allvarliga brännskador. Barnet, som inte var mer än en månad gammalt, återfanns och lämnades tillbaka till sin familj oskadd.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.