Det blev en 2-0-seger mot Wigan i José Mourinhos första match som manager för Manchester United.

”Spelade fotboll som jag vill att vi ska göra”

Det blev seger för Manchester United i första matchen med José Mourinho vid rodret. Wigan besegrades med 2-0 efter mål av Will Keane och Andreas Pereira. – Det gör mig glad, säger den nye managern.

|

Efter mycket om och men presenterades till slut José Mourinho som ny manager för Manchester United i slutet av maj – och sedan dess har klubben varit stekhetpå transfermarknaden och bland annat värvat svenskesuperstjärnan Zlatan Ibrahimovic.

I första träningsmatchen med den 53-årige portugisen vid rodret blev det dessutom seger.

Men det gick inte helt enkelt. Efter en mållös första halvlek krävdes rejält slarv i motståndaren Wigans försvar innan Will Keane kunde rulla 1-0. Då släppte det för United – och tio minuter senare kunde Andreas Pereira sätta dit 2-0-målet.

– De spelade fotboll som jag vill att vi ska göra, det gör mig glad. Det var bra stöd från supportrarna och det var fantastiskt att se. Jag är nöjd med att vi försökte med sådant som vi tränat på. Det är inte jätteviktigt att vinna, säger Mourinho till lagets hemsida.

Juan Mata, som ryktas bort från Premier League-giganten, byttes in i paus mot Dortmund-förvärvet Henrikh Mkhitaryan.

Eric Bailly, ny från Villareal, fick även han speltid i Mourinhos första match.

– Han pratar inte engelska och kan bara kommunicera med de spelare som pratar franska eller spanska så han får ta det steg för steg, säger managern efter 2-0-segern.

Zlatan Ibrahimovic var inte med i matchtruppen – och är i stället på semester.