Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: KRISTER ANDERSSON

Spel på superettan-klubben stoppas

På fredagen fattade Svenska Spel ett beslut om att inte längre erbjuda spel på Norrbys matcher. Spelbolaget känner sig inte trygga med att låta folk spela på föreningens matcher.
– Just nu känner vi oss inte trygga med att erbjuda spel på deras matcher, säger Johan Söderkvist, pressinformatör på Svenska Spel.

Under fredagskvällen möter Norrby Falkenberg i superettan. Matchen finns med på Svenska Spels topptips – men kommer nu att lottas. Detta då spelbolaget valt att stoppa allt spel på Borås-klubbens matcher. Det påverkar fredagens match mot Falkenberg samt sista omgången mot Jönköping Södra.

– Jag kan inte säga mycket mer än att vi har valt att plocka bort Norrby ur spelutbudet tills vidare. Jag kan inte gå in på omständigheter kring beslutet. Men vi jobbar efter en försiktighetsprincip som innebär att vi så långt som möjligt försöker säkerställa att de objekt vi ställer ut har största möjliga spelsäkerhet, säger Johan Söderkvist.

Ni är inte trygga med att erbjuda spel på Norrby?

– Nej, inte just nu.

"Kan inte kommentera vad"

Samma sak hände med Norrby i fjol efter en match mot Dalkurd. Spelstoppet hävdes sedan inför den här säsongen.

Har något hänt under säsongen så att ni inte längre känner er trygga?

– Ja, men jag kan inte kommentera vad.

Svenska Spel har stoppat spel på sex klubbar, varav Göteborgsklubben Assyriska BK är en av dem.

Tobias Tibell, förbundsjurist på Svenska Fotbollförbudet:

– I nuläget har SvFF ingen kommentar alls utan konstaterar att Svenska Spel, i enlighet med deras försiktighetsprincip, har valt att ta bort matchen från spelutbudet.

Norrbys ordförande Fredrik Hjelm:

– Det här är nyheter för oss, så jag har egentligen ingen kommentar kring det.

Han tillägger:

– Vi vet inte riktigt vad orsakerna är. Det var liknande förra gången det hände. De hittade inget och vi har egentligen inte fått någon förklaring i efterhand. Vi kanske är lite besvikna på det. De är ganska förtegna om vad som är bakomliggande. Det vore bra om de återkopplar till oss.

Norrbys klubbchef David Kryssman hänvisar till Tobias Tibell på SvFF.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.