Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: BILDBYRÅN
Bild: BILDBYRÅN

Sparkade Hysén i huvudet – nu straffas anfallaren

Tobias Hysén fick lämna mötet med Trelleborg på bår efter att Blåvitt-anfallaren fått en olycklig spark i huvudet av Zoran Jovanovic.
Nu har TFF-anfallaren fått sitt straff och stängs av ytterligare en match.

IFK Göteborg tog emot Trelleborg hemma på Gamla Ullevi den 6 oktober. Det var tilläggstid, Tobias Hysén skulle nicka en boll samtidigt som TFF:s Zoran Jovanovic försökte sparka bort den samma.

Det hela slutade med att Blåvitt-anfallaren blev liggandes, fick rullas av planen med en nackkrage och att Jovanovic fick ett direkt rött.

LÄS MER: Hysén ut på bår efter brutala sparken

Tobias Hysén klarade sig dock bra trots de otäcka bilderna och 36-åringen spelade samtliga 90 minuter när IFK Göteborg, under måndagen, besegrade Brommapojkarna på Grimsta IP.

LÄS MER: Blåvitts glädjebesked kring Hysén

Straffas ytterligare

Det röda kortet renderade i en automatiskt avstängning för Jovanovic och nu står det klart att det blir ytterligare en match vid sidan av planen för Trelleborg-anfallaren.

Anledningen att det inte blir mer än en match extra är att man bedömer det hela som en olyckshändelse.

– Det här är en spelsituation som får en olycklig konsekvens av ett lite lågt huvud och lite högt ben. Därav blir det inget längre straff, säger Göran Nilsson, 1:e vice ordförande i disciplinnämnden, till Fotbollskanalen.

Avstängningen innebär att Zoran Jovanovic missar Trelleborgs möte med Elfsborg 26 oktober.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.