Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En brasiliansk fotbollsspelare blev så pass arg över ett domslut att han sparkade ner domaren och sedan sparkade honom i huvudet. Bilden är en genrebild.  Bild: JOHANNA LUNDBERG
En brasiliansk fotbollsspelare blev så pass arg över ett domslut att han sparkade ner domaren och sedan sparkade honom i huvudet. Bilden är en genrebild. Bild: JOHANNA LUNDBERG

Sparkade domaren i huvudet – misstänks för mordförsök

En match i brasilianska andradivisionen avbröts under måndagen, efter att en spelare sparkat domaren i huvudet. Nu har spelaren gripits misstänkt för mordförsök.
– Domaren hade ingen chans att försvara sig, säger den lokala polisutredaren Vinicius Assunção, enligt AP.

Att spelare reagerar på domslut hör till vanligheterna i fotboll. Men sällan går det så långt som i måndagens möte mellan Sao Paulo de Rio Grande och Guarani de Venancio Aires i Brasiliens näst högsta serie.

Sao Paulos spelare William Ribeiro tyckte att hans lag skulle ha en frispark, men domaren friade. Då reagerade spelaren med att först sparka ned domaren och sedan sparka honom i huvudet.

Sparken tog så illa på domaren att han blev medvetslös och fick föras från arenan med ambulans. Matchen avbröts och kommer spelas färdigt vid ett annat tillfälle.

Domaren fick lämna sjukhuset på tisdagsmorgonen.

William Ribeiro, greps på plats efter sina sparkar på domaren. Nu utreds han, bland annat misstänkt för mordförsök.

– Attacken var väldigt kraftfull och våldsam. Han sparkade domaren i huvudet så att han blev medvetslös, säger Vinicius Assunção enligt AP.

Sao Paulo de Rio Grande har brutit spelarens kontrakt med klubben efter händelsen. Enligt AP skriver klubben i ett uttalande att det är ”en av de sorligaste händelserna i klubbens historia”.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.