Spanska regeringen stoppar Barca-symbolen

Heta känslor leder lär bubbla när finalen i Spanska cupen - Copa del Rey - avgörs i helgen mellan Barcelona och Sevilla. Den spanska regeringen har enligt thesportbible.com stoppat Barcafansen från att använda den katalanska flaggan på arenan.

ANNONS
|

Katalonien i Spaniens nordöstra hörn har i flera år kämpat för ökad självständighet från centralstyret i Spanien. Nu påverkar det politiska läget i regionen också fotbollen i landet.

Barcelona spelar cupfinal mot Sevilla i helgen. Enligt thesportbible.com kommer supportarna till klubbens fans inte få använda den katalanska flaggan på arenan.

Den gul-röda flaggan har varit en stark och vanligt förekommande symbol på Camp Nou sedan 70-talet, men när Barca kämpar för att ta hem den spanska dubbeln kommer inga flaggor tillåtas komma in på VicenteCalderón Stadium.

Klubben har i ett uttalande på sin hemsida svarat på beslutet:

"FC Barcelona uttrycker, med emfas, sin totala och fullständiga oenighet med meddelandet om att inte tillåta flaggorna på finalen av Copa del Rey, som spelas den här söndagskvällen. FC Barcelona tycker beslutet är en attack på yttrandefriheten, den grundläggande rättigheten för alla individer att uttrycka sina idéer och åsikter fritt och utan censur, en rättighet som är uppmärksammad i den almäna förklaring om de mänskliga rättigheterna."

ANNONS
ANNONS