Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

"Som tränare mår man som formkurvan"

Alf Westerberg-effekten kom av sig. Efter segrar mot AIK och Elfsborg följde sex raka utan seger. Fram tills nu.

IFK Göteborg har efter 4-0-segern mot IK Sirius 34 poäng och kliver upp på ”säker” mark inför avslutningen i oktober och november. Segern var den första sedan 2-1 mot Elfsborg 14 augusti, nollan den första sedan 2 juli mot Jönköping på Stadsparksvallen.

– Vi kan konstatera att det är en stor glädje där inne, sade Alf Westerberg och syftade på IFK Göteborgs omklädningsrum.

– Vi har lyckats försätta oss i ett pressat läge efter våra insatser de senaste veckorna. I dag bestämde sig laget verkligen och vi satte in precis allt vad vi hade.

– Jag var inte säker på att vi skulle vinna bollinnehavet men vi var, som Thomas (Lagerlöf, tränare Sirius) sade, bra på sådant som avgör fotbollsmatcher. Vi var skarpa i sista delen. Och vi skyddade vårt mål på ett fantastiskt sätt. Vi fick hålla nollan för första gången på väldigt länge. Den här segern satt väldigt bra. Det ger oss lite arbetsro. Nu kan vi ta sikte på de fyra sista matcherna med en skön känsla.

Ni kom till den här matchen med sex raka utan seger och en allt tuffare tabellsituation. Hur har du som tränare känt och mått?

– Ingen fotbollstränare kan förneka att man mår lite grand som formkurvan. Vi är ett bra gäng som jobbar med det här. Vi var fantastiska nere i Malmö, en match som också ingår i sviten. Det är de sista två matcherna som sticker ut. Det har ändå känts okej, måste jag säga. I dag var det i någon mening upp till bevis, förklarade Alf Westerberg.

Sirius tränare Thomas Lagerlöf gjorde det enkelt för sig och träffade rätt i analysen:

– Blåvitt är betydligt mycket bättre än oss i det som gör att man vinner fotbollsmatcher. Sedan tycker jag att det var solklar offside vid första målet och att vi kanske skulle haft straff. Som sagt, vi behöver bli bättre på sådant som avgör fotbollsmatcher.

Hans tillägg fick några att dra på mungiporna:

– Nu får vi se till att packa undan tomteluvorna och inte ta fram dem förrän till jul.