Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej


   <em id=Arkivbild. Bild: JOHANNA LUNDBERG">
Arkivbild. Bild: JOHANNA LUNDBERG

Snuvig spelare orsakade bråk i division 4 – matchen avbruten

Under söndagen spelade Stentorps IF och Skövde KIK i damernas division 4. Men matchen avbröts – efter att Stentorps-spelarna ska ha uttryckt oro över en ”hostig och snuvig” motståndare.
– Hon hade bara pollenalergi, säger Gunnar Pettersson, senioransvarig i Skövde KIK, till SVT.

Lokalfotbollen i Sverige har dragit igång igen efter den uppskjutna säsongen, dock med ett flertal restriktioner och försiktighetsåtgärder med syftet att förhindra smittspridningen av coronaviruset.

I helgens division 4-möte mellan Stentorps IF och Skövde KIK uppstod dock ett coronarelaterat bråk, efter att Stentorps-spelarna krävt att en snuvig motståndare skulle lämna planen.

Skövde vägrade, och vid ställningen 1–1 så fick matchen avbrytas. Något som Skövde Nyheter var först med att rapportera om.

– Vi har full respekt för att de kanske är oroliga över att få corona, men hon hade bara pollenalergi. Om hon hade haft corona så skulle hela laget haft det, de spelar och tränar så tätt tillsammans, säger Gunnar Pettersson, senioransvarig i Skövde KIK, till SVT.

Trots förklaringen från Skövde så var Stentorps fortsatt kritiska till att spelaren tilläts spela.

– Vi kan inte riskera tjejernas liv och hälsa. Det är inte acceptabelt att en spelare står och hostar och snörvlar på planen. Vi känner inte dem och kan inte lita på deras bedömning. Det spelar ingen roll om det var pollenallergi, har man symptom i dessa tider ska man hålla sig inomhus och inte på planen, säger Claes Ahlin, ledare i Stentorps IF, till SVT.

Händelsen har nått Västergötlands fotbollförbund, som kommer iscensätta en utredning. Förbundet har tagit del av båda lagens utsagor och domarens version.

Därefter väntas Tävlingskommittén besluta om följderna.

– Det är första gången det här händer i en svensk fotboll. Det kommer att ligga till grund för om någonting liknande händer och det är därför viktigt att det görs en utförlig utredning av händelsen, säger Johan Gustavsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.