Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Vilde Böe Risa var planens gigant när GFC vann mot Vittsjö på Valhalla.  Bild: Sanna Tedeborg
Vilde Böe Risa var planens gigant när GFC vann mot Vittsjö på Valhalla. Bild: Sanna Tedeborg

Snart kontraktslös Böe Risa glänste i GFC-genrep

Göteborg FC är redo för tävlingssäsong. Om det råder inga tvivel efter den övertygande genrepsvinsten med 3–0 mot Vittsjö GIK.
– Jag tror inte det blir sämre när säsongen startar, säger Vilde Böe Risa.

Frågan är om norska mittfältsfenonomet Vilde Böe Risa kommer vara med under hösten? Kontraktet går ut i månadsskiftet och än är inget nytt påskrivet – även om bägge parter verkar positiva till en förlängning.

– Det närmar sig nu. Vi har lite förhandlingar kvar, men jag hoppas det löser sig nu snart, säger Böe Risa.

Vad är det som inte är klart?

– Det är bara de sista förhandlingarna. Jag satsar på att vara kvar, så får vi se hur länge det blir till. Det känns positivt och jag gillar de här tjejerna mycket så jag skulle vara glad om jag fick fortsätta här.

I genrepet med sex dagar kvar till seriepremiären mot Kristianstad dominerade hon i ett dominant GFC. Det var hon som serverade Pauline Hammarlunds öppningsmål på ett silverfat. Det var hon som nästan alltid var spelbar i bra lägen för farliga passningar framåt. Och det var hon som slog hörnorna som gång på gång gav problem för vanligtvis nickstarka Vittsjö.

Hon var inte ensam om att visa att Göteborg FC är redo för Damallsvenskan. Med segern mot Rosengård i ryggen spelade Mats Gren och Jörgen Ericsons lag ut hela sitt register.

De skapade på hörnor. Med Emma Berglunds vänsterfot och hjässa.

De skapade på instick. Med Pauline Hammarlunds snabbhet.

De skapade på inlägg. Med Emma Koivistos och Natalie Kuikkas eviga löpande.

Pauline Hammarlund gjorde, precis som senast mot Rosengård, mål för GFC. Bild: Sanna Tedeborg
Pauline Hammarlund gjorde, precis som senast mot Rosengård, mål för GFC. Bild: Sanna Tedeborg

Så spelade GFC:

Jennifer Falk – Filippa Curmark (Annika Schmidt), Emma Kullberg, Emma Berglund – Emma Koivisto (Julia Roddar), Filippa Angeldahl, Vilde Böe Risa (Hanna Andersson), Natalie Kuikka (Anna Csiki) – Julia Zigiotti Olme – Rebecka Blomqvist (Evelyn Ijeh), Pauline Hammarlund (Brianne Folds).

Det var totalfotboll i en göteborgsk version. Och det mot ett lag som slutade trea i Damallsvenskan i fjol. Från Vittsjös vattenpaussamling hördes ett skorrande ”Hur ska vi göra då?”.

Skåningarna hade inget bra svar på det. Skotten fortsatte att vina runt Sabrina D´Angelo i gästernas mål. Att det stod 1–0 i paus var så mycket i underkant att det knappt kan sägas ha nuddat kanten.

Emma Berglund var verbal general i mitten av backtrean och Julia Zigiotti Olme var bäst i luftspelet per centimeter. Det var också hon som uttökade till 2–0 ett par minuter in i andra halvlek. Framspelare?

Vilde Böe Risa såklart.

– Det kändes jättebra. Vi har säkert över 80 procent av bollen över hela matchen och de har väl bara en chans tror jag. Nu är det viktiga att inte bli för bekväm.

Efter paus luftades nyförvärven Annica Schmidt, Anna Csiki (kvick) och provspelaren Brianne Folds. Hemmadominansen bedarrade betänkligt ju längre matchen gick och från att inte ha släppt till ens en tillstymmelse till målchans var Vittsjö inte långt från att spräcka GFC:s nolla. Men istället för ett insläppt mål utökade Pauline Hammarlund ledningen till 3–0.

Göteborg FC kunde inte fått ett bättre genrep. Skulle Böe Risa skriva på i dagarna så lär Mats Grens leende räcka hela vägen hem till Falun.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.